Publicerad 2018-08-27
Svante Runfeldt driver Klintebys gård. Det senaste året har han fått ta emot Gotlands Slagteris pris för framstående grisproducent på ön och Länsförsäkringars utmärkelse Årets Lantbruk. Dessutom har han belönats med en silvernål av LRF.
– Det är viktigt för branschen med olika utmärkelser, det är jättekul att få erkännande, men sen måste man hem och jobba också, säger Svante. Foto: Emma Sonesson

”Jag vill ha personal som jobbar i många år”

På Klintebys gård utanför Klintehamn håller lantbrukaren Svante Runfeldt och hans medarbetare till. Tuffa tider ledde till att Svante för tio år sedan tog ett nytt grepp om verksamhetens struktur, något som han inte ångrat.

Svante Runfeldt köpte Klintebys för 20 år sedan. Då var han 21.

– Intresset för grisar ligger i generna. Jag är uppväxt på en gård med slaktgrisar. Fördelen med att köpa gård när man är 21 är att man är orädd, säger Svante.

Sedan han köpte gården har det renoverats eller byggts något i stort sett varje år. När det gäller grisstallarna är det i princip skalet från slutet av 70-talet som är intakt, invändigt är allt utbytt. I dag rymmer stallarna 294 suggor som producerar runt 8 000 smågrisar. Alla smågrisarna säljs, 65 procent via mellangårdsavtal och resten på förmedlingen.
– Vi har byggt i 20 års tid, att utveckla och förändra är kul, skrattar Svante och lägger till:

– Men jag känner mig inte färdig på något sätt.

Upp och ner

Efter 20 år i grisbranschen har Svante hunnit uppleva tre griskriser.

– När jag köpte gården var grispriset 17:20. Fyra månader senare var det nere på knappt nio kronor, berättar han.
För omkring tio år sedan höll det på att gå åt skogen och Svante stod inför ett vägskäl; att sälja gården eller ta krafttag för att göra något åt saken. Svante valde det senare alternativet. En effekt av det blev att en styrelse bildades, vilket har visat sig vara en viktig del i att vända skutan.

– Jag sökte efter ett mer strukturerat sätt att arbeta. Styrelsen saknar juridisk funktion eftersom företaget drivs som enskild firma, men den betyder mycket ändå. Den piskar mig att ta fram rapporter en gång i kvartalet, både för produktionen och ekonomin. Det är lätt att säga att man inte har tid med sådant annars. Styrelsen kräver även att årsbokslutet ska vara klart i mitten av februari. Det gör att man får en helt annan möjlighet att påverka. Bokföringen blir mer än ett skatteunderlag, konstaterar Svante.

 

Kennet Medborn är förman i grisstallarna på Klintebys gård.
– Att jobba i grisstall innebär mer omväxling och ett mindre tungt jobb än i många kostallar, menar han.

Trivsam arbetsplats

Det var även på styrelsens initiativ som Svante strax därefter gick en ledarskapsutbildning.
– Det var den bästa utbildningen jag gått. Den borde jag gått redan när jag köpte gården, och sedan efter tio år igen. Det handlar mycket om att lära sig att se sina egna brister och lyfta fram kompetensen hos sina anställda.
Även Kennet Medborn som är förman i stallarna på Klintebys har utbildats i ledarskap.

– Man får hjälpmedel med sig hem och får även reda på vad man inte ska ägna sig åt, säger han, och det blir tydligt att det är viktigt för dem båda att kunna erbjuda en trivsam arbetsplats på gården.

Att skapa lagkänsla och delaktighet bland medarbetarna och att låta det vara högt i tak nämner Svante och Kennet som viktiga verktyg för att lyckas. Men framgångsfaktorn som de återkommer flest gånger till är att ha roligt på jobbet.

Fokusera rätt

Kennet har tidigare varit förman i de nu stängda grisstallarna på naturbruksgymnasiet i Lövsta. På frågan om hur han ser på branschens svårigheter att attrahera arbetskraft svarar han:

– Visst blir man lite orolig. Många yngre vill inte jobba alls och framförallt inte med grisar. Men man ska absolut inte dra alla över en kam.

Svante i sin tur menar att lantbruksbranschen skaffat sig en dålig stämpel genom att ha en negativ attityd och att en del av lösningen ligger i att istället betona de positiva grejerna.

– 1995 till 2005 trodde vi i lantbruket att vi lever på en reglerad marknad. Men de senare åren tycker jag att vi börjat förstå att vi lever på en fri marknad. Det blir inte bättre för att man gnäller. Humöret smittar, det är ganska enkelt, säger han och fortsätter:

– Det gäller att fokusera på det man kan förändra, annars bränner man energi i onödan. Produktionen är en sak som vi kan påverka.

Ständig utveckling

Produktionsresultaten visar att Svantes strategi om fokus på rätt grejer lönar sig, även om han siktar ännu högre.
– Det vore roligt att hamna på tio i topp-listan. Ett annat mål är 30 smågrisar per sugga och år. Det finns många duktiga i Sverige men 2017 producerade vi 29,1 smågrisar så listan är inom rimligt räckhåll, säger han.

Framöver hägrar också en ny avdelning för dräktiga suggor med transponder. Svante siktar även på att utöka antalet grisar på gården.

– Helst skulle jag vilja öka suggantalet, smågrisuppfödning är det vi är bäst på. Men svajig smågrismarknad har gjort att jag tänkt om. Det blir nog till att integrera produktionen istället. En större produktion skulle även innebära att vi kan vara en större personalstyrka. Det tror jag är en fördel, man blir mindre sårbar, har roligt tillsammans och skapar en attraktiv arbetsplats. Jag vill ha personal som jobbar i många år.

Svantes recept på hur man skapar en trivsam arbetsplats

Skapa vi-känsla i arbetslaget!
”Jag har aldrig förstått konflikten mellan medarbetare och chef eller företagsägare, som jag upplever att facket med flera faktiskt ibland är ivriga att heja på. Vi är beroende av varandra. Går det bra tjänar alla på det, då finns det ju utrymme för höjd lön, förmåner eller dylikt.”

Var generös med uppmuntran!
”Fira små segrar!”

Ha roligt på jobbet!
”Helgerna är tråkiga, då hinner man bara det nödvändigaste. Måndagen är den bästa dagen i veckan. Tisdag och onsdag är också bra, då är vi full personalstyrka och kan ta tag i olika projekt.”

Kom överens tillsammans om tydliga mål för verksamheten!
”De anställda delges TB 1 och produktionsresultat för grisuppfödningen kvartalsvis.”

Låt det vara högt i tak!
”Alla ska komma till tals. Även galna idéer kan det komma något bra ur. Jag ogillar uttrycket arbetare, det låter som något som kan bytas ut mot en robot. Jag vill ha nytta av både kroppen och hjärnan hos de som jobbar här.”

 

Klintebys gård

Ägs och drivs av: Svante Runfeldt.
Grisar: smågrisuppfödning med 294 suggor.
Medarbetare: Kennet Medborn, Josefin Sjögren och Jöran Jakobsson.
Växtodling: odlar foderspannmål åt grisarna samt potatis och rödbetor åt Foodmarks som ligger precis intill gården. Ett av Foodmarks kända varumärken är Rydbergs.

Bästa affär:
”Att jag köpte gården.”

Sämsta affär:
”Det måste vara någon maskinaffär, där förlorar man alltid pengar. Eller inredningen i sinavdelningen, den är av dålig kvalitet och företaget jag köpte den av har gått i konkurs.”

Emma Sonesson
Grisföretagaren