jun
30
2021

Borgeby Fältdagar 2021

Årets mässa blir en nedbantad variant med fokus på odling.

I och med pandemin kommer endast 100 besökare per dag att släppas in. Förköp gäller och  biljetterna släpps den 1 juni, via https://www.borgebyfaltdagar.se/

När: 

Tisdag den 29 juni 9.30-15.00 (programmet startar 10.00)
Onsdag den 30 juni 9.30-16.00 (programmet startar 10.00) extra visningar ekoodling
Torsdag den 1 juli 9.30-15.00 (programmet startar 10.00)

Var: Borgeby 

 

 

Artikeln publicerades -

Senaste

Pressjuice från färsk och ensilerad vall – en kartläggning av dess potential som ingrediens i blötfoder

I ett projekt från SLU som finansierats av Stiftelsen Svensk Grisforskning har näringssmältbarheten och fodervärdet för pressjuice från färsk och ensilerad vall utvärderats. Trots lågt innehåll av råprotein och aminosyror i juicen var näringssmältbarheten, det vill säga hur näringsämnen i råvaran nyttjas och tas upp i grisens fodersmältning god. Näringssmältbarheten av protein och aminosyror var mellan 80 och 90 procent för den ensilerade pressjuicen, vilket var högre än för den färska pressjuicen.

 

Kommentera

Finland kombinerar morot med piska för att höja djurvälfärden

Är Finland på väg att definiera en ny standard för den globala grisköttsproduktionen? Det var rubriken på det föredrag som Mari Lukkariniemi, MTK, höll på länk från Finland under Alnarps grisdag. Och med tanke på att vårt grannland i öst både har ett brett stödprogram för att främja insatser som höjer djurvälfärden och ett nytt djurskyddsregelverk, så skulle svaret på rubrikens fråga kunna vara ”ja”.

 

Kommentera