nov
9
2022

Studiebesök Grön bioraffinering

Vill du få lönsam vallodling och producera högkvalitativt proteinfoder? Då ska du följa med på studiebesök om Grön bioraffinering.

På Sötåsen utanför Mariestad har ett treårigt försök om grön bioraffinering precis avslutats. Projektet kallas Green Valleys och målet är att producera både biomassa för energi och högkvalitativt proteinfoder. Det görs genom att använda sig av fleråriga vallar. Av vallgrödan utvinns eget protein med liknande fodervärde som soja. Detta kan ge lönsam vallodling även på växtodlingsgårdar. 

Länsstyrelsen i Västra Götaland anordnar nu en studieresa till Sötåsen, för dig som är nyfiken på projektet.

När: 9 november 10.00-15.00

Var:  Sötåsens naturbruksgymnasium

Mer information och anmälan: Senast 1 novmber via länsstyrelsens hemsida. 

Kontaktperson: Åsa Käck, 010-224 56 18

 

Artikeln publicerades torsdag den 06 oktober 2022

Senaste

Var med och för svensk grisproduktion framåt – sänd ditt produktionsresultat från WinPig

I år behöver du ha sänt ditt resultat senast den 29 februari för att det ska komma med i beräkningen av medeltalet för 2023. Det gäller resultat både från smågris-och slaktgrisproduktionen. Insända resultat behandlas anonymt och det är de tekniska resultaten från produktions-/omgångsrapporten som sänds. Inga ekonomiska mått kommer med i sändningen. Medeltalet för 2023 beräknas utifrån omgångar/perioder med slutdatum under 2023, det är alltså dessa som ska sändas. Nedan beskriver vi hur du gör för att sända resultatet.

Kommentera