jun
15
2023

Grillkväll Axima Kungälv

Öppet hus med maskinvisning och grillade hamburgare.

Vi visar Case IH traktorer, grävmaskiner och lastmaskiner från JCB och Atlas och fyrhjulingar från polaris. Det kommer finnas erbjudanden i butik och det bjuds på grillade hamburgare. 

När: Torsdag 15 juni klockan 12.00-20.00

Var: Axima, Maskingatan 8, 442 40 Kungälv

Mer information: https://www.axima.se/grillkvall-axima-kungalv/

Kontaktperson: Andreas Wiklund, Platschef/ säljare, mobil 0725- 688 201

Artikeln publicerades onsdag den 31 maj 2023

Senaste

Pressjuice från färsk och ensilerad vall – en kartläggning av dess potential som ingrediens i blötfoder

I ett projekt från SLU som finansierats av Stiftelsen Svensk Grisforskning har näringssmältbarheten och fodervärdet för pressjuice från färsk och ensilerad vall utvärderats. Trots lågt innehåll av råprotein och aminosyror i juicen var näringssmältbarheten, det vill säga hur näringsämnen i råvaran nyttjas och tas upp i grisens fodersmältning god. Näringssmältbarheten av protein och aminosyror var mellan 80 och 90 procent för den ensilerade pressjuicen, vilket var högre än för den färska pressjuicen.

 

Kommentera

Finland kombinerar morot med piska för att höja djurvälfärden

Är Finland på väg att definiera en ny standard för den globala grisköttsproduktionen? Det var rubriken på det föredrag som Mari Lukkariniemi, MTK, höll på länk från Finland under Alnarps grisdag. Och med tanke på att vårt grannland i öst både har ett brett stödprogram för att främja insatser som höjer djurvälfärden och ett nytt djurskyddsregelverk, så skulle svaret på rubrikens fråga kunna vara ”ja”.

 

Kommentera