sep
27
2023

Webbinarium: Summering av projekt

Ökad kompetens kring miljöundersökning och ventilation i grisstallar.

Olika rädgivningsaktörer och deras erbjudande på området presenteras. Mötet inkluderar även en diskussion kring samverkan/sambesök mellan rådgivningsorganisationer och hur grisföretagare kan få ut mesta möjliga nytta av inköpt rådgivning. Mer info och anmälan via kalendern på Växa Sveriges hemsida. https://www.vxa.se/toppmeny/kalender/fran-kunskap-till-praktisk-radgivning---miljoundersokning-och-ventilation-i-grisstallar-online-27-09-23/
Artikeln publicerades torsdag den 07 september 2023

Senaste

Pressjuice från färsk och ensilerad vall – en kartläggning av dess potential som ingrediens i blötfoder

I ett projekt från SLU som finansierats av Stiftelsen Svensk Grisforskning har näringssmältbarheten och fodervärdet för pressjuice från färsk och ensilerad vall utvärderats. Trots lågt innehåll av råprotein och aminosyror i juicen var näringssmältbarheten, det vill säga hur näringsämnen i råvaran nyttjas och tas upp i grisens fodersmältning god. Näringssmältbarheten av protein och aminosyror var mellan 80 och 90 procent för den ensilerade pressjuicen, vilket var högre än för den färska pressjuicen.

 

Kommentera

Finland kombinerar morot med piska för att höja djurvälfärden

Är Finland på väg att definiera en ny standard för den globala grisköttsproduktionen? Det var rubriken på det föredrag som Mari Lukkariniemi, MTK, höll på länk från Finland under Alnarps grisdag. Och med tanke på att vårt grannland i öst både har ett brett stödprogram för att främja insatser som höjer djurvälfärden och ett nytt djurskyddsregelverk, så skulle svaret på rubrikens fråga kunna vara ”ja”.

 

Kommentera