aug
21
2024

Innovativa stall till slaktgrisar

Slaktgrisar i vågstall - är det möjligt?

Välkommen till digitalt webbinarie med fokus på innovativa stallösningar för slaktsvin! Vi utforskar potentialen och utmaningarna med vågstallar för slaktsvin och om detta kan vara en hållbar och effektiv lösning för framtidens slaktsvinsproduktion. Under webbinariet kommer Rebecka Westin, forskare på SLU, att presentera resultat från ett projekt där systemet har kartlagts på svenska gårdar. Programmet kommer att uppdateras med fler föreläsare.

När: 21 augusti 12.00 - 13.00

Var: Digital mötesplats i Teams

Evenemanget är kostnadsfritt och samarrangeras av Länsstyrelsen Västra Götaland, SmartAgri och Agroväst Gröna Möten. Det vänder sig till dig med intresse för grisproduktion.

Vid frågor kontakta oskar.reineling@agrovast.se.

Anmälan: senast 20 augusti via www.gronamoten.se.

Länk och information sänds ut på förmiddagen samma dag som evenemanget är, till den mailadress du anger vid anmälan.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Senaste

Veterinärdagar samlar grisexperter i Nässjö varje vår

Varje år i mars samlas Sveriges grisveterinärer i Nässjö för de så kallade Veterinärdagarna – ett samarbete mellan SLU, SVA och Gård & Djurhälsan Gris. Det är ett uppskattat forum där veterinärer får ta del av den senaste forskningen, utbyta erfarenheter och lyssna på intressanta föreläsningar. Ofta bjuds även internationella experter in för att dela med sig av sina kunskaper. Nedan följer referat från några av de föredrag som deltagarna bjöds på i år.

Kommentera

Diffus lösning kring näringsförsörjning i nya kostråd

”Ät gärna kött, men inte så mycket. Ät inte mer än 350 gram rött kött i veckan, tillagad mängd. Det motsvarar 400–500 gram rått kött. Bara en liten del av det bör vara chark. Kött ger bra näring, men att äta mer än vad som rekommenderas är inte bra för hälsan. Svenskt och miljömärkt är bra miljöval.” Så lyder Livsmedelsverkets kostråd som lanserats under våren. Isabel Moretti, vd på Svenskt Kött, kommenterar.

 

Kommentera