sep
3
2024

Kurs i att starta slakteri på gården

Kurs om hur det går till att starta ett slakteri för vilt eller tamboskap hemma på gården

Detta är en kurs för dig som går i tankar att starta slakteri på gårdsnivå.
Vad krävs egentligen?

Det ska vi försöka svara på under den här dagen! Under denna kurs pratar vi om hur det går till att starta ett slakteri för vilt eller tamboskap på gårdsnivå. Under kursen får du guidning i hur du steg för steg går till väga för att komma vidare i dina funderingar.

Vi pratar också om regler och tillstånd kopplat till hantering och försäljning av egen slakt.

Kursen anordnas av Länsstyrelsen i Jönköpings län och är en aktivitet inom den regionala livsmedelsstrategin.
Plats: Tallnäs Stiftsgård, Skillingaryd.
Mer info och länk till anmälan: https://www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/kalender/kalenderhandelser---jonkoping/2024-04-19-starta-slakteri-pa-gardsniva.html

Senaste

Stilla avslutning på 2024

December bjöd inte på några stora prisuppgångar för gris i EU. Istället blev det en femte månad i rad där vi noterar ett lägre genomsnittspris på gris i EU. Nedgången var dock marginell. Prissänkningarna i januari syns inte i EU:s prisstatistik än, men det rapporteras om sänkta grispriser i flera länder, bland annat Tyskland. Orsaken till prissänkningarna som sker nu är att det finns ett överskott av slaktmogna grisar efter jul- och nyårshelgerna.

 

Kommentera

”Ska djuren kunna prestera på topp så måste vi ge dem förutsättningarna för det”

Med förändrat klimat ökar risken för mykotoxin-­angrepp på de råvaror vi ger till våra grisar. För att kunna ta tillvara grisarnas genetiska potential på bästa sätt, menar Linda Engblom och Erik Nordkvist på SVA, att det därför finns all anledning att jobba förebyggande, i syfte att i möjligaste mån minska förekomsten av de produktivitetshämmande ämnena.

 

Kommentera