sep
10
2024

Hantera vildsvinskött

Kurs om att hantera vildsvinskött som livsmedel

Välkommen till kurs där du får lära dig mer om att hantera vildsvinskött som livsmedel.

Under denna kurs kommer du att få kunskaper om hygienisk hantering av vildsvin och det kommer bland annat handla om skottets inverkan, passning, avhudning, styckning, transport, paketering och förvaring.

Kursen anordnas av Länsstyrelsen i Jönköpings län och är en aktivitet inom den regionala livsmedelsstaretgin. Mer info och länk till anmälan: https://www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/kalender/kalenderhandelser---jonkoping/2024-04-19-hantera-vildsvinskott.html

Senaste

Stilla avslutning på 2024

December bjöd inte på några stora prisuppgångar för gris i EU. Istället blev det en femte månad i rad där vi noterar ett lägre genomsnittspris på gris i EU. Nedgången var dock marginell. Prissänkningarna i januari syns inte i EU:s prisstatistik än, men det rapporteras om sänkta grispriser i flera länder, bland annat Tyskland. Orsaken till prissänkningarna som sker nu är att det finns ett överskott av slaktmogna grisar efter jul- och nyårshelgerna.

 

Kommentera

”Ska djuren kunna prestera på topp så måste vi ge dem förutsättningarna för det”

Med förändrat klimat ökar risken för mykotoxin-­angrepp på de råvaror vi ger till våra grisar. För att kunna ta tillvara grisarnas genetiska potential på bästa sätt, menar Linda Engblom och Erik Nordkvist på SVA, att det därför finns all anledning att jobba förebyggande, i syfte att i möjligaste mån minska förekomsten av de produktivitetshämmande ämnena.

 

Kommentera