okt
25
2023

FoU-dagar 2023 - Beredskap och försörjningsförmåga

Två dagar med fokus på forskning och utveckling inom ekologisk produktion.

Dagarna arrangeras av Jordbruksverket tillsammans med SLU ekologisk produktion och konsumtion (Epok) samt Hushållningssällskapet.

När: 25–26 oktober

Var: Linköping.

Årets FoU-dagar om ekologisk produktion inleds av Jordbruksverkets generaldirektör Christina Nordin följt av Ingrid Petersson, en särskild utredare för utredningen om en ny livsmedelsberedskap. Kateryna Shor, nationell koordinator för Organic Trade for Development in Eastern Europe (OT4D) i Ukraina, tar sista delen av inledningen.

I sessionen diskuteras betydelsen av ekologiskt lantbruk från olika perspektiv kring förberedelse för och erfarenhet av kris.

FoU-dagarna fortsätter sedan med parallella pass med inriktningarna husdjur, växtodling och trädgård samt postersession.

Dagarna avslutas med ett panelsamtal efter anförande av Nicolas Lampkin, Organic Policy Consultancy, som delar med sig av hur nationella och europeiska regler och visioner för ekologiskt jordbruk påverkar på kort och lång sikt.

Mer information: https://jordbruksverket.se/om-jordbruksverket/kurser-och-seminarier/arkiv/2023-10-25-fou-dagarna-2023

Kontakt: ekoradgivning@jordbruksverket.se gunilla.johansson@jordbruksverket.se 036-15 81 08

Artikeln publicerades tisdag den 29 augusti 2023

Senaste

Var med och för svensk grisproduktion framåt – sänd ditt produktionsresultat från WinPig

I år behöver du ha sänt ditt resultat senast den 29 februari för att det ska komma med i beräkningen av medeltalet för 2023. Det gäller resultat både från smågris-och slaktgrisproduktionen. Insända resultat behandlas anonymt och det är de tekniska resultaten från produktions-/omgångsrapporten som sänds. Inga ekonomiska mått kommer med i sändningen. Medeltalet för 2023 beräknas utifrån omgångar/perioder med slutdatum under 2023, det är alltså dessa som ska sändas. Nedan beskriver vi hur du gör för att sända resultatet.

Kommentera