Digital smittskyddskurs gris i två delar.
13 och 16 november
Arr: SSB Gris. Mer info och anmälan på https://q.ja.se/GOD
13 och 16 november
Arr: SSB Gris. Mer info och anmälan på https://q.ja.se/GOD
Den afrikanska svinpesten (ASF) har med kraft intagit Italiens främsta grisbälte – något som på sikt kan komma att förändra hela den italienska grisbranschen.
Kommentera
Från mars 2025 blir det krav på att restauranger ska kunna redogöra för köttets ursprung.
KommenteraTyska grisföretagare är oroliga för framtiden och många funderar på att sluta, allt enligt en ny kartläggning.
Kommentera
Den spanska exporten av lufttorkad serranoskinka ökade under första halvan av året sett till värdet. Samtidigt minskade volymen.
Kommentera
Trots förbättrad lönsamhet i flera regioner runt om i världen är grisproducenterna tveksamma till att investera i produktionen. Samtidigt förväntas efterfrågan på griskött att öka.
Kommentera
Den tyska köttkoncernen Tönnies Group kommer att byta namn till Premium Food Group från och med nästa år.
Kommentera
Utmärkelsen Årets veterinär går i år till Maria Cedersmyg på Jordbruksverket samt Karl Ståhl och Erika Chenais på SVA, för deras insatser i samband med det svenska utbrottet av afrikansk svinpest (ASF).
KommenteraFör första gången sedan 2021 minskar priset i betydelse när svenskarna ska planera för julbord.
KommenteraVid årsskiftet 2023/2024 kungjorde HKScan försäljningen av den svenska delen av verksamheten till Lantmännen. Namnet ändrades därmed till Scan Sverige, och lagom till Elmia var företagets nya logga klar.
Kommentera
Den 5 december släpps rapporten Framtidens Jordbruk Gris. Rapporten är framtagen genom ett samarbete mellan Lantmännen, Scan Sverige, Sveriges Grisföretagare, LRF, Svenskt Kött, Kött & Charkföretagen, Tillväxtbolaget och Agronod.
Kommentera
Copyright© Grisföretagaren 2024.
Sidans innehåll och bilder är skyddade enligt lagen om upphovsrätt.