Tävling. Dela med dig av ditt bästa stalltips!

Har du och din kollega världens bästa flyt när ni vaccinerar, tack vare ett arbetssätt som ni byggt upp tillsammans? Eller har du byggt om en kundvagn på ett fiffigt vis till kastreringsvagn? Kanske har ni på gården rent av utvecklat ett extra snillrikt kommunikationssystem som gör att den som jobbar helg aldrig behöver tveka kring vad som behöver göras?

Vill du dessutom ha möjlighet att vinna två biobiljetter? Då är du rätt person att skriva ett stalltips som har chans att bli publicerat i Grisföretagaren!

Skriv en kort text om ditt bästa tips som underlättar arbetet i stallarna. Det kan vara högt eller lågt, stort eller smått. Skicka även med en eller flera bilder som illustrerar det du tipsar om. Det går fint att fotografera med mobiltelefonen. Vill du vara anonym så går det bra, ange det i så fall!

Ditt bidrag skickar du till emma@ja.se. Skribenten till de bidrag som redaktionen väljer att publicera vinner två biobiljetter.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 11 september 2020

Senaste

Kommentar till rapporten ”Hur man lyckas med uppfödning av DanBred Duroc under svenska förhållanden”

Debatt: I en rapport från Svenska Köttföretagen och Gård & Djurhälsan diskuteras bland annat inverkan av fodrets innehåll av aminosyror på produktionsresultatet. Det finns flera dåligt underbyggda påståenden i rapporten, men det jag finner mest märkligt är att man inte alls tagit del av resultaten från det försök med olika lysin- och proteinhalter som avslutades på SLU 2015 och som är publicerat såväl på Stiftelsen Lantbruksforsknings hemsida som i internationell vetenskaplig litteratur. Den minnesgode läsaren minns kanske artikeln i Grisföretagaren nummer 11 2015, där resultaten presenterades.

 

Kommentera

Vårbruk för en forskare

Krönika: Äntligen vår! Visst är det något med vårsolen, som får hela livet att kännas ljusare? Smolken i bägaren är väl kanske att det fortfarande envisas med att ömsom snöa och ömsom blåsa mellan solglimtarna. Sen är det ju det där med viruset(en) som härjar och gör att jag, och många med mig, får jobba hemifrån. I mitt fall är det tyvärr dåligt med grisar på hemmakontoret. Men å andra sidan är grisarna desto mer närvarande i tanken. Särskilt nu när det är ansökningssäsong och grunden till de kommande årens grisrelaterade aktiviteter läggs. 

 

Kommentera