Nu går det att ansöka om Klimatklivet

I dag, den 21 september, öppnade Naturvårdsverket en ny ansökningsomgång för Klimatklivet. Ansökningsperioden pågår fram till den 30 september klockan 17.

Fram till den 30 september går det att ansöka om Klimatklivet. Foto: Thinkstock

Klimatklivet är ett investeringsstöd som går att söka för lokala och regionala åtgärder som minskar påverkan på klimatet, exempelvis utsläpp av växthusgaser. Exempelvis kan man få stödet för utfasning av fossil energi för uppvärmning.

Klimatklivet kan bland annat sökas av företag, kommuner, landsting, bostadsrättsföreningar och andra organisationer. Stödet kan dock inte sökas av privatpersoner.

Mer info finns på Naturvårdsverkets hemsida. Nytt för i höst är att ansökan sker via länsstyrelsernas e-tjänst för ansökan om bidrag.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades måndag den 21 september 2020

Senaste

Svensk gris är en framtidsgris

Vad du äter definierar i mångt och mycket vem du är eller vem du vill vara. Det finns en uppsjö av olika typer av kosthållning och det ena är trendigare än det andra. Jag lärde mig nyligen ett nytt ord, ”stockholms­vegan”, vilket är en person som vill vara vegan men gör för många undantag för att kunna kalla sig vegan. Veganism är inte enbart en kosthållning utan en filosofi samt livsstil och ordet missbrukas ofta. 

Kommentera