Lantbruksmässan Agromek flyttas fram

Under torsdagseftermiddagen meddelade arrangörerna bakom danska lantbruksmässan Agromek att mässan, som skulle ha arrangerats i januari, nu flyttas fram. Precis som för många andra mässor är det spridningen av coronaviruset som sätter stopp.

Danmarks största lantbruksmässa kommer inte arrangeras i januari 2021, utan arrangörerna har nu beslutat att flytta mässan framåt i tiden.  År 2018 besöktes mässan av drygt 40 000 personer från 51 olika länder. På plats fanns 540 olika utställare. Foto: Agromek/Jørgen Bak Rasmussen, Wiegaarden

Jordbruksaktuellt meddelade så sent som i går att flera utställare som skulle deltagit på den danska mässan valt att avstå på grund av pandemin, och i dag kom beskedet om att hela mässan flyttas fram. Dock finns inget datum spikat, men enligt Agromeks ordförande Sten Andersen ligger högsta prioritet på att hitta ett nytt datum.

– Coronasituationen och de många osäkerheterna gör att vi som ansvarig mässarrangör nu skjuter upp Agromek, säger han i ett pressmeddelande.

Beslutet stödjs av mässans ägare, Dansk Agro Industri och Landbrug & Fødevarer.

– I den nuvarande situationen är det rätt beslut att skjuta upp Agromek. Samtidigt måste vi ta hänsyn till att det har varit stort intresse för att komma till mässan, det har varit ett brett stöd från branscherna och därmed god försäljning, säger Jens-Peter Lundgaard, ordförande för Dansk Agro Industri.

– Agromek är oerhört viktigt för det danska jordbruket och för de många intressenterna i och runt branschen både nationellt och internationellt. Tillsammans har vi en skyldighet att skydda den traditionen och värdet, och vi måste arbeta tillsammans för att kunna träffas igen i en hälsosam ram till förmån för handel, nätverk och den fortsatta utvecklingen av jordbruket, tillägger Martin Merrild, ordförande för Landbrug & Fødevarer.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 oktober 2020

Relaterat

Senaste

Minska klimatpåverkan från din grisuppfödning

Klimatavtrycket från svensk grisuppfödning har minskat rejält de senare åren, det visar den kartläggning som slutrapporterats under hösten. Du som grisuppfödare har en viktig roll i utvecklingen som pågår kontinuerligt. Här presenterar vi några av de insatser du kan göra på gården för att bidra till ett lägre klimatavtryck från svensk grisuppfödning. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.

 

Kommentera