Hon blir ny vd på Svenskmärkning

Nu står det klart vem som blir ny vd på Svenskmärkning AB. Det är Ulrika Ekström som vid årsskiftet tar över efter nuvarande vd Maria Forshufvud.

– Jag ser fram emot att, tillsammans med mitt team, kommunicera djupare vad Från Sverige står för och inspirera fler företag att använda märket. Då kan fler konsumenter välja svensktillverkad mat och dryck. Tillsammans bidrar vi till att stärka den svenska försörjningsförmågan framöver, säger Ulrika Ekström, som blir ny vd på Svenskmärkning AB. Foto: Svenskmärkning AB

– Jag är stolt över svensk matproduktion och över att få arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Frågor som rör lantbruk, livsmedelsproduktion och mat har varit en röd tråd i min karriär och det här kändes som ett naturligt nästa steg, säger Ulrika Ekström, i ett pressmeddelande.

Ulrika har lång erfarenhet inom svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel, både i rollen som vd och som konsult. Björn Hellman, styrelseordförande, Svenskmärkning AB, tror att Ulrika, med sin gedigna erfarenhet samt en positiv och drivande personlighet, kommer leda Från Sverige-märkningen mot nya framgångar.

– Med sig i det arbetet har hon dessutom ett kompetent team av medarbetare samt en mycket engagerad styrelse. Allt talar för en fortsatt stark utveckling av Från Sverige-märkningen framöver, säger han och avslutar:

– Jag vill hälsa Ulrika Ekström mycket välkommen till oss på Svenskmärkning.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 oktober 2020

Senaste

Kommentar till rapporten ”Hur man lyckas med uppfödning av DanBred Duroc under svenska förhållanden”

Debatt: I en rapport från Svenska Köttföretagen och Gård & Djurhälsan diskuteras bland annat inverkan av fodrets innehåll av aminosyror på produktionsresultatet. Det finns flera dåligt underbyggda påståenden i rapporten, men det jag finner mest märkligt är att man inte alls tagit del av resultaten från det försök med olika lysin- och proteinhalter som avslutades på SLU 2015 och som är publicerat såväl på Stiftelsen Lantbruksforsknings hemsida som i internationell vetenskaplig litteratur. Den minnesgode läsaren minns kanske artikeln i Grisföretagaren nummer 11 2015, där resultaten presenterades.

 

Kommentera

Vårbruk för en forskare

Krönika: Äntligen vår! Visst är det något med vårsolen, som får hela livet att kännas ljusare? Smolken i bägaren är väl kanske att det fortfarande envisas med att ömsom snöa och ömsom blåsa mellan solglimtarna. Sen är det ju det där med viruset(en) som härjar och gör att jag, och många med mig, får jobba hemifrån. I mitt fall är det tyvärr dåligt med grisar på hemmakontoret. Men å andra sidan är grisarna desto mer närvarande i tanken. Särskilt nu när det är ansökningssäsong och grunden till de kommande årens grisrelaterade aktiviteter läggs. 

 

Kommentera