Hon blir ny vd på Svenskmärkning

Nu står det klart vem som blir ny vd på Svenskmärkning AB. Det är Ulrika Ekström som vid årsskiftet tar över efter nuvarande vd Maria Forshufvud.

– Jag ser fram emot att, tillsammans med mitt team, kommunicera djupare vad Från Sverige står för och inspirera fler företag att använda märket. Då kan fler konsumenter välja svensktillverkad mat och dryck. Tillsammans bidrar vi till att stärka den svenska försörjningsförmågan framöver, säger Ulrika Ekström, som blir ny vd på Svenskmärkning AB. Foto: Svenskmärkning AB

– Jag är stolt över svensk matproduktion och över att få arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Frågor som rör lantbruk, livsmedelsproduktion och mat har varit en röd tråd i min karriär och det här kändes som ett naturligt nästa steg, säger Ulrika Ekström, i ett pressmeddelande.

Ulrika har lång erfarenhet inom svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel, både i rollen som vd och som konsult. Björn Hellman, styrelseordförande, Svenskmärkning AB, tror att Ulrika, med sin gedigna erfarenhet samt en positiv och drivande personlighet, kommer leda Från Sverige-märkningen mot nya framgångar.

– Med sig i det arbetet har hon dessutom ett kompetent team av medarbetare samt en mycket engagerad styrelse. Allt talar för en fortsatt stark utveckling av Från Sverige-märkningen framöver, säger han och avslutar:

– Jag vill hälsa Ulrika Ekström mycket välkommen till oss på Svenskmärkning.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 oktober 2020

Senaste

Ledinflammation, orsaker, förebyggade insatser och avelsarbete

Ledinflammation är den vanligaste sjukdomen hos smågrisar. En välfungerande sugga med tillräckligt mycket mjölk i juvret och en sund och ren boxmiljö är viktiga förutsättningar för att sjukdomen ska kunna förebyggas. Ledinflammation, som har en låg ärftlighet, ingår som egenskap i Topigs Norsvins avelsmål för Norsvin Lantras och Norsvin Duroc sedan 2007. Den här artikeln bygger på ett webbinarium som anordnades på Norsvinsskolan den 27 maj 2020. 

 

Kommentera