Hon blir ny vd på Svenskmärkning

Nu står det klart vem som blir ny vd på Svenskmärkning AB. Det är Ulrika Ekström som vid årsskiftet tar över efter nuvarande vd Maria Forshufvud.

– Jag ser fram emot att, tillsammans med mitt team, kommunicera djupare vad Från Sverige står för och inspirera fler företag att använda märket. Då kan fler konsumenter välja svensktillverkad mat och dryck. Tillsammans bidrar vi till att stärka den svenska försörjningsförmågan framöver, säger Ulrika Ekström, som blir ny vd på Svenskmärkning AB. Foto: Svenskmärkning AB

– Jag är stolt över svensk matproduktion och över att få arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Frågor som rör lantbruk, livsmedelsproduktion och mat har varit en röd tråd i min karriär och det här kändes som ett naturligt nästa steg, säger Ulrika Ekström, i ett pressmeddelande.

Ulrika har lång erfarenhet inom svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel, både i rollen som vd och som konsult. Björn Hellman, styrelseordförande, Svenskmärkning AB, tror att Ulrika, med sin gedigna erfarenhet samt en positiv och drivande personlighet, kommer leda Från Sverige-märkningen mot nya framgångar.

– Med sig i det arbetet har hon dessutom ett kompetent team av medarbetare samt en mycket engagerad styrelse. Allt talar för en fortsatt stark utveckling av Från Sverige-märkningen framöver, säger han och avslutar:

– Jag vill hälsa Ulrika Ekström mycket välkommen till oss på Svenskmärkning.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 oktober 2020

Senaste

Minska klimatpåverkan från din grisuppfödning

Klimatavtrycket från svensk grisuppfödning har minskat rejält de senare åren, det visar den kartläggning som slutrapporterats under hösten. Du som grisuppfödare har en viktig roll i utvecklingen som pågår kontinuerligt. Här presenterar vi några av de insatser du kan göra på gården för att bidra till ett lägre klimatavtryck från svensk grisuppfödning. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.

 

Kommentera