Nu kommer svensk tryffelsalami

I våras lanserade Scan ett premiumsortiment med tre lufttorkade charkprodukter gjorda av svensk rapsgris. Nu kommer den fjärde, gjord med gotländsk tryffel.  

Scan lanserar en svensk variant på den populära tryffelsalamin. Gjord på svensk rapsgris och tryffel från Gotland. Foto: Scan 

Att äta charkuterier är populärt. Men ofta är produkterna importerade. En ökad medvetenhet hos konsumenter och en större efterfrågan på svenskt kött, ledde därför till att Scan tog tag i och lanserade ett eget premiumsortiment med lufttorkade produkter för att kunna erbjuda svenska alternativ till charkbrickan. Sedan tidigare finns produkterna coppa, fänkålsalami och prosciutto crudo, och nu kommer alltså en tryffelsalami med tryffel från Gotland.  

Gott samvete

Salamin är grovmald och utan späck, för att förhöja smak och konsistens. Den gotländska tryffeln ska bidra med en kraftig och nötig tryffelsmak. Scan skriver att deras lufttorkade sortiment absolut tåls att jämföras med dess italienska motsvarigheter. Men att man genom att välja produkter med svensk köttråvara kan äta chark med gott samvete. 

Mer medveten

– Vi har fått en enormt fin respons på våra lufttorkade charkuterier och är såklart väldigt stolta över att kunna lansera ytterligare en svensk premiumprodukt. Vi märker att efterfrågan på svenskt kött ökar och att man blir mer och mer medveten och ställer högre krav på det köttet man äter. Att kunna möta dessa krav med produkter där vi kombinerar vår hantverksmässighet med de bästa råvarorna från Sverige känns helt i linje med hur vi vill jobba och lägga vårt fokus på i framtiden, säger Eva Tiedman, kategorichef på HKScan, i ett pressmeddelande.  

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 19 november 2020

Senaste

Svensk gris är en framtidsgris

Vad du äter definierar i mångt och mycket vem du är eller vem du vill vara. Det finns en uppsjö av olika typer av kosthållning och det ena är trendigare än det andra. Jag lärde mig nyligen ett nytt ord, ”stockholms­vegan”, vilket är en person som vill vara vegan men gör för många undantag för att kunna kalla sig vegan. Veganism är inte enbart en kosthållning utan en filosofi samt livsstil och ordet missbrukas ofta. 

Kommentera