Ny film från SweDish Pork – med julskinkan i huvudrollen

Via SweDish Porks nya julfilm vill Sveriges Grisföretagare sprida julstämning och att visa att allt inte är annorlunda i år, även om det känns så ibland. En jultradition som är precis som vanligt är julskinkan – som har huvudrollen i filmen. 

Julen är en högtid då produkter från gris traditionellt sett har en central roll och lagom till andra advent släppte SweDish Pork sin julfilm. Filmen tar fasta på det faktum att julen i år blir väldigt annorlunda för många på grund av pandemin, men att vissa saker är precis som vanligt – exempelvis julskinkan.

”Tio månader är väldigt lång tid. Att längta ska vara något fint. Men att vara utan de som betyder mest gör ont. Trots allt, är julskinkan precis som vanligt.” Så lyder budskapet i SweDish Porks nya julfilm. Bakom filmidé och manus står kommunikationsbyrån Identx och det är Gryt Film som producerat. Foto: Skärmavbild/YouTube

– För många av oss kommer det att bli en annorlunda jul. I filmen vill vi visa att det åtminstone finns någonting som är precis som vanligt. Julskinkan är för många starkt sammankopplat med en härlig julkänsla och julens viktigaste smak. Den känslan kan vi i alla fall få njuta av i år – trots läget vi befinner oss i, säger Jeanette Elander, ordförande i Sveriges Grisföretagare, i ett pressmeddelande.

Om SweDish Pork

Det var under stämman 2018 som det fattades beslut om att föreningen Sveriges Grisföretagare skulle satsa mer på marknadsföring, för att stärka grisköttets position på tallriken. 

Två år senare sjösattes marknadsföringsprojektet SweDish Pork som julfilmen alltså är en del av. SweDish Pork riktar sig framför allt riktar sig till unga, medvetna konsumenter och budskapet kommuniceras framförallt digitalt. 

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 10 december 2020

Senaste

Hur skapar jag en tydlig gräns?

En möjlig inkörsport för smittor till en grisbesättning är om man kan gå in i stallarna i externa skodon och kläder. Det är lätt att tänka att man alltid finns på plats och hjälper eventuella besökare att göra rätt. Men på en större gård finns det ofta personal som jobbar med annat än grisarna eller så kan det komma hantverkare på besök som inte är insatta i de smittskyddsrutiner som gäller, därför är det viktigt att det är lätt att göra rätt. 

 

Kommentera

Lupin och åkerböna ersätter soja till Halla Gårds grisar

På Halla Gård föder Anders Gunnarsson upp rapsgris och ”hållbarhetsgris” i ett nästintill slutet kretslopp. Det var under en lupinworkshop med Axfoundation som Anders fick upp ögonen för den nya proteingrödan. Sedan 2017 odlas sötlupin och åkerböna som foder till grisarna – i dag ersätter det soja och rapsmjöl. Gårdens produktionsuppföljning mellan en omgång uppfödd på lupin och en omgång som utfordrats med soja visar oförändrad tillväxt.

 

Kommentera

2021 – nu får väl ändå diskriminering vara passé

Krönika: 2021. Nytt år. Nya möjligheter. Vi håller i och håller ut ett tag till men det börjar bli lite enformigt om än nödvändigt. Grisar i all ära men det riskerar att bli lite enformiga samtal och inte så uttömmande svar om man försöker föra en diskussion under de dagliga rundorna i avdelningarna. Tur att telefonen finns - även om man kan fundera på varför en förväntas vara tillgänglig jämt.  

 

Kommentera