Federley lämnar alla sina uppdrag

Det var i slutet av november som EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) meddelande att han behövde ta en paus från politiken och fokusera på sin hälsa. Nu meddelar han att han lämnar alla sina uppdrag.

Fredrick Federley (C) har beslutat sig för att lämna alla sina politiska uppdrag. Foto: Carolina Wahlberg

Det var efter att Stoppa pressarna avslöjat att Fredrik Federley tidigare haft en relation med en man som dömts för grova sexuella övergrepp mot barn, som Fredrick gick ut på sin Facebooksida och berättade om läget. Han bekräftade att det stämde, men att de nu gått skilda vägar. Han skrev också att han mådde väldigt dåligt och behövde pausa för att fokusera på sin hälsa.

Nu står det klart att han kommer att lämna alla sina uppdrag.

– Sedan min kollaps och att jag totalt gick in i väggen har jag inte kunnat få ro. Alla säger att man ska vila men det går inte att värja sig från det här. Det går ut över min familj och mina anhöriga. Så jag har insett att jag får lov att lämna mina politiska poster, säger han till Dalarnas tidning.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf tycker att Fredrick Federley gör rätt.

”Det är ett klokt beslut av Fredrick Federley att lämna sina uppdrag för att fullt ut fokusera på sin hälsa. Det som hänt har medfört enorma svårigheter för Fredrick att fortsätta sina nuvarande politiska uppdrag. Det är en personlig tragedi och är oerhört sorgligt”, skriver Centerpartiets partiledare Annie Lööf, i ett sms till DN.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades fredag den 11 december 2020

Senaste

Hur skapar jag en tydlig gräns?

En möjlig inkörsport för smittor till en grisbesättning är om man kan gå in i stallarna i externa skodon och kläder. Det är lätt att tänka att man alltid finns på plats och hjälper eventuella besökare att göra rätt. Men på en större gård finns det ofta personal som jobbar med annat än grisarna eller så kan det komma hantverkare på besök som inte är insatta i de smittskyddsrutiner som gäller, därför är det viktigt att det är lätt att göra rätt. 

 

Kommentera

Lupin och åkerböna ersätter soja till Halla Gårds grisar

På Halla Gård föder Anders Gunnarsson upp rapsgris och ”hållbarhetsgris” i ett nästintill slutet kretslopp. Det var under en lupinworkshop med Axfoundation som Anders fick upp ögonen för den nya proteingrödan. Sedan 2017 odlas sötlupin och åkerböna som foder till grisarna – i dag ersätter det soja och rapsmjöl. Gårdens produktionsuppföljning mellan en omgång uppfödd på lupin och en omgång som utfordrats med soja visar oförändrad tillväxt.

 

Kommentera

2021 – nu får väl ändå diskriminering vara passé

Krönika: 2021. Nytt år. Nya möjligheter. Vi håller i och håller ut ett tag till men det börjar bli lite enformigt om än nödvändigt. Grisar i all ära men det riskerar att bli lite enformiga samtal och inte så uttömmande svar om man försöker föra en diskussion under de dagliga rundorna i avdelningarna. Tur att telefonen finns - även om man kan fundera på varför en förväntas vara tillgänglig jämt.  

 

Kommentera