Coronasäkrad korv i skidbacken

Årets skidsäsong kommer att bli annorlunda på grund av världsläget. Som ett led i detta startar Scan och SkiStar en ny form av korvkiosk, för att åkarna ska kunna äta smittsäkert i backen.

Tanken med de nya korvkioskerna är att skidåkarna på ett enkelt sätt ska kunna beställa maten via sina mobiler och sedan när det är klart enkelt skida därifrån med korven; "Ski in och Korv out". Foto: Scan

Konceptet kommer att kallas Ski in – Korv out. I samarbete med lokala krögare i Sälen, Vemdalen och Åre kommer åkarna att erbjudas en Korv & Care-meny. Via mobilen lägger kunden beställningen, och när maten är klar hämtar man den i kiosken, och sedan äter man på valfri plats utomhus eller i de speciella tält som kommer att placeras i anslutning till korvkioskerna. Allt för att undvika köer och trängsel.

Tryggt och säkert

– I samarbete med Scan och de lokala krögarna på våra destinationer kan vi nu erbjuda ett bra tillägg till matupplevelsen samtidigt som det blir tryggt, snabbt och säkert för skidgästen att också äta gott utomhus i backen. Det ligger helt i linje med hur vi coronasäkrar vår verksamhet denna säsong men är även något som våra gäster önskar i framtiden, säger Mathias Lindström, kommersiell direktör på SkiStar AB, i ett pressmeddelande.

Korvkioskprojektet är ett samarbete mellan Scan, SkiStar och lokala krögare i Sälen, Åre och Vemdalen. Foto: Scan

På menyn kommer det att finnas allt från klassisk korv med bröd att ta med till liften, till mer street food-inspirerande varianter. Det kommer även att finnas vegetariska alternativ. För den som vill grilla själv, kommer det även att finnas speciella korv-kit, som man kan köpa och ta med till närmaste utegrill.

Lokal prägel

– Vi tycker att korven förtjänar att göra samma resa som hamburgaren har gjort de senaste åren och har utvecklat moderna streetfood-rätter med ”edge” och inspiration från olika delar av världen. Tillsammans med de lokala krögarna har vi också möjlighet att sätta lokal prägel på menyn, säger Mathias Emilsson, head chef på Scan, i ett uttalande.

Här kommer du att hitta Korv & Care 

Åre: Rödkullen, Sadelexpressen och Valletorget i Björnen.
Sälen: Söderåsen Express, Valletorget, Tandådalstorget och Östra Tandådalstorget
Vemdalen: Hovde Express i Vemdalsskalet och Grizzly Express i Björnrike.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 17 december 2020

Senaste

Hur skapar jag en tydlig gräns?

En möjlig inkörsport för smittor till en grisbesättning är om man kan gå in i stallarna i externa skodon och kläder. Det är lätt att tänka att man alltid finns på plats och hjälper eventuella besökare att göra rätt. Men på en större gård finns det ofta personal som jobbar med annat än grisarna eller så kan det komma hantverkare på besök som inte är insatta i de smittskyddsrutiner som gäller, därför är det viktigt att det är lätt att göra rätt. 

 

Kommentera

Lupin och åkerböna ersätter soja till Halla Gårds grisar

På Halla Gård föder Anders Gunnarsson upp rapsgris och ”hållbarhetsgris” i ett nästintill slutet kretslopp. Det var under en lupinworkshop med Axfoundation som Anders fick upp ögonen för den nya proteingrödan. Sedan 2017 odlas sötlupin och åkerböna som foder till grisarna – i dag ersätter det soja och rapsmjöl. Gårdens produktionsuppföljning mellan en omgång uppfödd på lupin och en omgång som utfordrats med soja visar oförändrad tillväxt.

 

Kommentera

2021 – nu får väl ändå diskriminering vara passé

Krönika: 2021. Nytt år. Nya möjligheter. Vi håller i och håller ut ett tag till men det börjar bli lite enformigt om än nödvändigt. Grisar i all ära men det riskerar att bli lite enformiga samtal och inte så uttömmande svar om man försöker föra en diskussion under de dagliga rundorna i avdelningarna. Tur att telefonen finns - även om man kan fundera på varför en förväntas vara tillgänglig jämt.  

 

Kommentera