Slut efter 130 år

Melkers Chark AB som i generationer tillverkat den klassiska falukorven i Falun har begärt sig själva i konkurs. Det efter ett par kämpiga år.

1891 startade Melkers Chark AB i Falun, nu 130 år senare går det anrika företaget i graven. Foto: Melkers Chark AB

I ett inlägg på Facebook skriver Melkers Chark AB att den 130-åriga korvresan tyvärr går mot sitt slut:

”Fem generationer av ”Melkerspojkar” har offrat en stor del av sina liv för vårt företag, men nu går det tyvärr inte längre.”

I inlägget tackar de för sig och hyllar sina duktiga och lojala medarbetare som kämpat tillsammans för att företaget skulle överleva.

Företaget har under de senaste två åren tappat mer än 50 procent av sin volym. Coronapandemin har inte gjort det hela enklare, då de förlorat inkomster från restaurang- och storhushållsmarknaden, samt gränshandeln mot Norge, skriver Dalarnas tidning.

"Efter två år med svåra motgångar gör vi bedömningen att vi inte kommer att klara vår verksamhet under 2021 och begär oss därför själva i konkurs", skrev företaget i ett pressmeddelande under måndagskvällen, enligt Dalarnas tidning.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 januari 2021

Senaste

Lupin och åkerböna ersätter soja till Halla Gårds grisar

På Halla Gård föder Anders Gunnarsson upp rapsgris och ”hållbarhetsgris” i ett nästintill slutet kretslopp. Det var under en lupinworkshop med Axfoundation som Anders fick upp ögonen för den nya proteingrödan. Sedan 2017 odlas sötlupin och åkerböna som foder till grisarna – i dag ersätter det soja och rapsmjöl. Gårdens produktionsuppföljning mellan en omgång uppfödd på lupin och en omgång som utfordrats med soja visar oförändrad tillväxt.

 

Kommentera

2021 – nu får väl ändå diskriminering vara passé

Krönika: 2021. Nytt år. Nya möjligheter. Vi håller i och håller ut ett tag till men det börjar bli lite enformigt om än nödvändigt. Grisar i all ära men det riskerar att bli lite enformiga samtal och inte så uttömmande svar om man försöker föra en diskussion under de dagliga rundorna i avdelningarna. Tur att telefonen finns - även om man kan fundera på varför en förväntas vara tillgänglig jämt.  

 

Kommentera