Slut efter 130 år

Melkers Chark AB som i generationer tillverkat den klassiska falukorven i Falun har begärt sig själva i konkurs. Det efter ett par kämpiga år.

1891 startade Melkers Chark AB i Falun, nu 130 år senare går det anrika företaget i graven. Foto: Melkers Chark AB

I ett inlägg på Facebook skriver Melkers Chark AB att den 130-åriga korvresan tyvärr går mot sitt slut:

”Fem generationer av ”Melkerspojkar” har offrat en stor del av sina liv för vårt företag, men nu går det tyvärr inte längre.”

I inlägget tackar de för sig och hyllar sina duktiga och lojala medarbetare som kämpat tillsammans för att företaget skulle överleva.

Företaget har under de senaste två åren tappat mer än 50 procent av sin volym. Coronapandemin har inte gjort det hela enklare, då de förlorat inkomster från restaurang- och storhushållsmarknaden, samt gränshandeln mot Norge, skriver Dalarnas tidning.

"Efter två år med svåra motgångar gör vi bedömningen att vi inte kommer att klara vår verksamhet under 2021 och begär oss därför själva i konkurs", skrev företaget i ett pressmeddelande under måndagskvällen, enligt Dalarnas tidning.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 januari 2021

Senaste

Att försöka bli inspirerad

Krönika: I höstas var jag på möte med banken. ”Vilket spännande jobb du måste ha”, sa den kvinnliga banktjänstemannen. ”Ja, jo”, svarade jag och tänkte kanske inte detsamma, även om jag blev lite avundsjuk på henne där hon satt, i rena kläder, väldoftande och bjöd på gott kaffe. Visst fanns det kontraster mellan oss. Jag känner ofta att man behöver båda delarna i livet. Lika härligt som det är att skrubba bort skit från benen efter en varm shortsdag, lika härligt kan det vara att ta på sig en nystruken skjorta och ha lite glam i livet. Även om man inte ska underskatta de tillfällen när man behövt fixa något snabbt och dragit overallen över partykläderna.

 

Kommentera