KLS Ugglarps förvärvar anrikt charkföretag

KLS Ugglarps har under de senare åren köpt flera mindre företag med fokus på förädling, och integrerat dem i befintlig verksamhet. Senast i raden av förvärv är det Göteborgsbaserade charkföretaget Ingemar Johansson i Sverige AB. 

Ingemar Johansson i Sverige AB grundades på 1950-talet och producerar charkuterier med fokus på svensk mattradition och svensk råvara. I och med uppköpet stärker KLS Ugglarps sin position inom förädling. 

Korv av olika slag finns i Ingemar Johansson i Sveriges produktportfölj och flera av korvarna har tidigare prisats i Chark-SM. Foto: Mostphotos

– Att växa inom det förädlade sortimentet är en del av vår långsiktiga strategi och det känns mycket inspirerande att få integrera Ingemar Johansson i vår redan starka charkuppsättning, säger Jonas Tunestål, vd för KLS Ugglarps, i ett pressmeddelande.

– Att få lämna över Ingemar Johansson till ett bolag som arbetar långsiktigt var helt avgörande, säger Göran Falk som är delägare i Ingemar Johansson i Sverige AB, om affären. 

Ingemar Johansson med sina 47 anställda producerar främst klassiska charkuterier så som falukorv och sylta. Omsättningen landade i fjol på runt 230 miljoner. KLS Ugglarps i sin tur har fyra slakterier och två charkfabriker i södra Sverige. Företaget omsatte drygt sex miljarder under fjolåret och har 1 500 anställda.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 14 januari 2021

Senaste

Försprång att vara stolt över

Utvecklingen av svenskt lantbruk går mot större men färre enheter. Det är en helt naturlig strukturrationalisering som sker till följd av en ökad konkurrens från omvärlden. Det finns i dag cirka 1 100 grisföretag i Sverige, 2010 fanns det 1 700. 85 procent av suggorna finns i de 26 procent största suggbesättningarna, besättningar med 200 suggor eller mer och 88 procent av slaktgrisarna i de 40 procent största slaktgrisbesättningarna. Antalet slaktade grisar har under de senaste nio åren legat på drygt 2,5 miljoner slaktade grisar och det är cirka en procent av EU:s alla grisar.

Kommentera

Att försöka bli inspirerad

Krönika: I höstas var jag på möte med banken. ”Vilket spännande jobb du måste ha”, sa den kvinnliga banktjänstemannen. ”Ja, jo”, svarade jag och tänkte kanske inte detsamma, även om jag blev lite avundsjuk på henne där hon satt, i rena kläder, väldoftande och bjöd på gott kaffe. Visst fanns det kontraster mellan oss. Jag känner ofta att man behöver båda delarna i livet. Lika härligt som det är att skrubba bort skit från benen efter en varm shortsdag, lika härligt kan det vara att ta på sig en nystruken skjorta och ha lite glam i livet. Även om man inte ska underskatta de tillfällen när man behövt fixa något snabbt och dragit overallen över partykläderna.

 

Kommentera