Kees de Jong lämnar Gård & Djurhälsan

Efter drygt fem år som vd för Gård & Djurhälsan väljer nu Kees de Jong att lämna posten. Ny arbetsplats för honom blir Svenska kennelklubben. 

Kees de Jong har arbetat som vd för Gård & Djurhälsan sedan oktober 2015, men lämnar nu alltså bolaget. 

Kees de Jong lämnar Gård & Djurhälsan för ett arbete som vd för Svenska Kennelklubben.
Foto: Carolina Wahlberg

–Jag har trivs enormt bra på Gård & Djurhälsan, ett mycket starkt bolag med mycket kompetenta medarbetare men när jag nu får chansen till en ny utmaning ser jag det som rätt tillfälle att ta det här steget, kommenterar han sitt val att sluta, i ett pressmeddelande.

Hans Agné är styrelseordförande i Gård & Djurhälsan. Han önskar Kees lycka till och säger:

– För Gård & Djurhälsan ser framtiden ljus ut. Här finns en otroligt kompetent organisation, nöjda kunder och en god lönsamhet i verksamheten! Det viktiga och spännande arbetet med att skapa en lönsam inhemsk livsmedelsproduktion, en djurvälfärd som håller världsklass och en levande landsbygd fortsätter. Vi vet att detta är ett bolag som attraherar många och det är något som vi i styrelsen kommer att ha nytta av när vi börjar arbetet med en ny rekrytering av ledarskapet för bolaget.

Kees tillträder sin post på Svenska kennelklubben den 1 augusti.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 januari 2021

Senaste

Försprång att vara stolt över

Utvecklingen av svenskt lantbruk går mot större men färre enheter. Det är en helt naturlig strukturrationalisering som sker till följd av en ökad konkurrens från omvärlden. Det finns i dag cirka 1 100 grisföretag i Sverige, 2010 fanns det 1 700. 85 procent av suggorna finns i de 26 procent största suggbesättningarna, besättningar med 200 suggor eller mer och 88 procent av slaktgrisarna i de 40 procent största slaktgrisbesättningarna. Antalet slaktade grisar har under de senaste nio åren legat på drygt 2,5 miljoner slaktade grisar och det är cirka en procent av EU:s alla grisar.

Kommentera

Att försöka bli inspirerad

Krönika: I höstas var jag på möte med banken. ”Vilket spännande jobb du måste ha”, sa den kvinnliga banktjänstemannen. ”Ja, jo”, svarade jag och tänkte kanske inte detsamma, även om jag blev lite avundsjuk på henne där hon satt, i rena kläder, väldoftande och bjöd på gott kaffe. Visst fanns det kontraster mellan oss. Jag känner ofta att man behöver båda delarna i livet. Lika härligt som det är att skrubba bort skit från benen efter en varm shortsdag, lika härligt kan det vara att ta på sig en nystruken skjorta och ha lite glam i livet. Även om man inte ska underskatta de tillfällen när man behövt fixa något snabbt och dragit overallen över partykläderna.

 

Kommentera