Dags för pension för Lantmännens vd

Per Olof Nyman har varit Lantmännens vd och koncernchef de senaste tio åren. Men nu har han bestämt sig för att avsluta karriären och gå i pension under nästa år. 

– Lantmännen är ett unikt och mycket fint företag, med fantastiskt kompetenta och engagerade medarbetare och ägare, säger Olof Nyman som kommer att sluta som Lantmännens vd och koncernchef under 2022. Foto: Johan Olsson

Per Olof Nyman har uppnått pensionsåldern och säger själv att det därför känns naturligt att lämna över till någon annan. Men att han kommer att fortsätta jobba en bit in på sitt 66e år bland annat med anledning av coronapandemin och processen att få fram en efterträdare. Han ser tillbaka på sina år på Lantmännen med glädje.

– Jag har haft väldigt bra och inspirerande år på Lantmännen och jag är stolt över det vi har åstadkommit under mina år som vd och koncernchef. Tillsammans har vi skapat ett lönsamt, växande och än mer hållbart företag och uppnått stora framgångar inom våra affärer. Vi har en stark plattform att stå på och en tydlig framåtriktad strategi, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla Lantmännen med full kraft så länge jag är kvar, säger Per Olof Nyman, i ett pressmeddelande.

Stabilt och lönsamt

Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl menar att Per Olof har varit en skicklig och uppskattad ledare och att Lantmännen unders hans ledning utvecklats till ett stabilt, lönsamt och framtidsorienterat företag.

– Både det finansiella resultatet och utdelningen till våra medlemmar har under hans tid som vd och koncernchef ökat markant, och vi har etablerat en solid strategi som tar oss vidare i framtiden. Jag är tacksam för att Per Olof stannar till 2022, vilket ger oss tid att hitta rätt efterträdare till en mycket spännande och utmanande position. Jag vill redan nu rikta ett varmt tack till Per Olof för hans många och ovärderliga insatser för Lantmännen och svenskt lantbruk, säger Per Lindahl.

Letar efterträdare

Arbetet med att hitta Per Olof Nymans efterträdare påbörjas omgående. Fram till dess att denna tillträder kommer Per Olof att arbeta kvar.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 19 maj 2021

Senaste