Han blir vd på Gård & Djurhälsan

Veterinären Håkan Henriksson tar över vd-posten på Gård & Djurhälsan, det skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Håkan Henriksson kommer närmast från Jordbruksverket, där han de senaste åren arbetat som näringslivschef och chefsveterinär. Han har även varit divisionsdirektör för främjande och förvaltning på myndigheten samt chef för Distriktsveterinärerna. Håkan är i grunden veterinär och har även en MBA från Stockholm. 

– Jag vill börja med att sätta mig in i verksamheten, men är klar över att Gård & Djurhälsan ska vara en naturlig och uppskattad aktör för den svenska köttproduktionen. Vi måste fokusera på resultat och sätta upp långsiktiga konkreta mål tillsammans med styrelsen för att skapa ett ännu bättre rådgivningsföretag, säger Håkan Henrikson, som börjar som vd på Gård & Djurhälsan 1 november.
Foto: Gård & Djurhälsan

– Jag känner mig mycket hedrad och inspirerad över förtroendet att leda samt vidareutveckla bolaget. Gård & Djurhälsan har en mycket viktig roll för svensk köttproduktion. Efter mina år som svensk chefsveterinär i EU kan jag konstatera att vi har en fantastisk djurhållning i Sverige, som borde ha en stor potential att växa. Gård & Djurhälsan har en viktig roll i detta arbete med den spetskompetens som företaget besitter. Vårt goda hälsoläge är en stabil bas att utgå ifrån, men vi måste också arbeta med lönsamhet och utveckling, säger han i ett pressmeddelande.

Stort kontaktnät

Företaget skriver vidare att Håkan har en genuint stark känsla för svenskt lantbruk, en bred agrar kompetens och erfarenheter som kommer att komma väl till pass. 

– Vi är mycket glada och stolta över att ha lyckats knyta Håkan till vår verksamhet. Håkan är en känd profil i vår bransch med stort kontaktnät, passion och intresse för svenskt lantbruk och djurproduktion i synnerhet. Med bred kunskap, engagemang och förmåga att sätta våra kunders lönsamhet i centrum så bedömer jag att bolaget och dess medarbetare får ett ledarskap som ger mycket goda förutsättningar för att möta framtidens utmaningar och stärka svensk animalieproduktion, säger Hans Agné, som är vd på Svenska Köttföretagen och ordförande i Gård & Djurhälsan.

Håkan Henrikssons företrädare Kees de Jong går vidare till en vd-tjänst på Svenska Kennelklubben, efter fem år på Gård & Djurhälsan. 

 

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 juli 2021

Senaste