Baylan lämnar regeringen

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) med ansvar för landsbygdsfrågor avgår vid partiets kongress i november, det meddelar SVT. 

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) väljer att lämna regeringen i november. 
Foto: Regeringskansliet

Näringsminister Ibrahim Baylan har kommit fram till att han vill byta bana. 

– Jag gör så inför varje val, på sommaren funderar jag på ett antal faktorer som spelar roll. Hittills har det alltid landat i att ”ja, jag kandiderar till nästa val”. Men den här sommaren när jag funderade kom jag fram till att det kanske var dags att göra något annat, berättar Baylan i SVT:s Morgonstudion. 

Ibrahim Baylan som är 49 år gammal har suttit i riksdagen i 15 år. Tidigare har han varit skolminister, energiminister och samordningsminister och sedan 2019 har hans titel varit näringsminister. Efter att Jennie Nilsson (S) under sommaren valde att lämna sin post som landsbygdsminister, har även ansvaret för landsbygdsfrågorna legat på Baylans bord. 

Baylan avgår officiellt vid partikongressen i november, samtidigt som statsminister Stefan Löfven lämnar sin post. 

Grisföretagaren
Tel: 019-760 94 00
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 09 september 2021

Senaste

Lawsonia - Den dolda sjukdomen som kan kosta skjortan

Även utan synlig diarré kan lawsonia-smittade grisar växa betydligt sämre än grisar som inte har lawsonia – faktiskt ända upp till 150 gram lägre tillväxt per dag just innan en hög utsöndring av lawsonia konstateras, jämfört med grisar som inte utsöndrar lawsonia. Om grisen har både diarré och utsöndrar höga nivåer av lawsonia i kan det skilja upp till 450 gram per dag. Det är resultatet av forskning utfört på grisar i en dansk besättning med god sektionering mellan grupperna.

 

Kommentera