Gör handtvätten smidig

​Gör handtvätten enkel och smidig genom att investera i en vägghållare med arm till tvålflaskan och handspriten.
Foto: Johanna Fjelkner


Att tvätta händerna ska vara enkelt i ett grisstall, både för personal och besökare. Handtvätt ska alltid ske vid in- och utpassage, och behövs i de allra flesta fall även göras flera gånger under arbetsdagen. Ordna faciliteterna så att handtvättproceduren upplevs smidig! Vägghållna behållare för tvål och desinficeringsmedel kan vara ett sätt. 

 

Om handtvätt i Smittsäkrad besättning gris:

Grund: Möjlighet ska finnas till handtvätt med flytande tvål, varmt och kallt vatten. 

Grund: Torkmöjligheter av engångtyp (till exempel pappershanddukar) och handdesinfektionsmedel ska finnas. Tvätt och desinfektion av händer ska alltid ske vid in- och utträde i besättningen.

 

Johanna Fjelkner
Gård & Djurhälsan

Artikeln publicerades torsdag den 30 september 2021

Senaste

Varför har jag differens i min avstämning på produktionsrapporten?

När en produktionsrapport för suggor och smågrisar beräknas gör programmet en avstämning av antalet grisar som har passerat genom, eller som finns kvar i stallarna. Ett återkommande problem vi får in till supporten är att man har differens i sin avstämning och vill rätta till den. Anledningen är att antalet grisar som registrerats in och ut ur programmet inte stämmer överens med det antal man har räknat ihop till vid sin inventering. Det är inte alltid lätt att reda ut när och var det gått fel, men här kommer några tips på vad man kan tänka på.

 

Kommentera

När allting är grönt

Krönika: Det här var tänkt att bli den mest positiva krönika som någonsin publicerats av någon tidning. Skriven av någon som älskar sitt jobb i ur och skur. Jag tänkte att i tider av skenande elpriser, galopperande foderpriser, accelererande allmän galenskap i hela samhället och politiskt vansinne i synnerhet, så skulle min krönika bli en ljusglimt i mörkret, en lisa för själen och en allmän pepp till er fantastiska läsare. 
Då gick min utgödsling sönder.

Kommentera