Registrera händelser för dina slaktgrisomgångar direkt i PigVision Growers-appen

Har du ofta differens på antal grisar när du gör din omgångsrapport? Är du rädd för att missa att journalföra ­given medicin­dos till dina djur? Minimera risken att glömma händelser i stallet genom att registrera direkt i PigVision Growers-appen. Nu slipper du papper och penna.

 

Bild 1. Huvudmeny

Appen finns tillgänglig för alla som har onlineversionen av programmet. Onlineversionen ingår i din årsavgift så det kostar inget extra. I PigVision Growers-appen kan du registrera de vanligaste händelserna såsom ingångsrapportering, döda djur, flytt av djur, medicinering och foderförbrukning. Appen går att använda i offline-läge så det är inte nödvändigt att ha internet inne i stallarna.

Huvudmeny

När du loggar in i appen kommer du till en huvudmeny, se bild 1. Klicka på valfritt menyval för att registrera händelser.

Bild 2. Sök upp en lokal

Lokalöversikt

Sök upp en lokal i sökfältet längst upp, rödmarkerat i bild 1. Om du swipar höger på lokalnamnet så dyker det upp en plats­symbol (se inringat i rött på bild 2). Klicka på symbolen för att komma till en sammanfattning om lokalen. 
 

Bild 3. Lokalöversikt

Händelser per lokal

Längst ned i bild på lokalöversikten finner du en meny (inringat med rött i bild 3). Där kan du knappa dig fram för att se mer detaljerade händelser. Under till exempel ”Data” så finner du flikar med insatta, döda och utgångna djur för lokalen, se bild 4. Du bläddrar mellan dessa flikar genom att swipa åt sidan.  

 

Är du inte datorvan? Skicka dina omgångskort till oss så sköter vi knappningen i programmet åt dig, du får tillbaka diagram och rapporter över dina omgångar per mejl. 
 

Bild 4. Händelser per lokal

 

Frågor? Kontakta WinPig Support på telefon 018-12 66 40 eller via e-post till winpig@gardochdjurhalsan.se. Hemsida: www.winpig.se.

Artikeln publicerades tisdag den 05 oktober 2021

Senaste

Universitet och näring i nytt samarbete

Varje grisföretagare vet att en engagerad besättnings­veterinär är värd sin vikt i guld. Men för att komma dit krävs både utbildning och intresse, och som veterinär finns det många gånger andra karriärinriktningar som ligger närmre till hands. Genom att ge studenterna inblick i det dagliga jobbet som grisveterinär, hoppas SLU och Gård & Djurhälsan nu att fler får upp ögonen för att jobba med gris, samtidigt som undervisningen säkras.

 

Kommentera