Från KLS Ugglarps till Scandi Standard

Efter 21 år på KLS Ugglarps väljer Jonas Tunestål att tacka för sig. Ny arbetsplats blir som vd på börsnoterade Scandi Standard. 

Jonas Tunestål, nuvarande vd för KLS Ugglarps och executive vice president på Danish Crown, kommer att bli ny vd och koncernchef på Scandi Standard från och med nästa år. Foto: Carolina Wahlberg

– Jag vill såklart tacka KLS Ugglarps för alla dessa fantastiska år tillsammans. Jag har uppskattat att jobba tillsammans med er alla – medarbetare, lantbrukare och kunder – för att utveckla svensk mat. KLS Ugglarps är en fantastiskt fin verksamhet, som också har gett mig möjligheten att utveckla mig själv som företagsledare och som människa. Jag kommer att fortsätta följa den spännande utvecklingen för KLS Ugglarps, säger Jonas Tunestål, i ett pressmeddelande.

Intressant bolag

Jonas kommer att avgå som vd för KLS Ugglarps senast den 30 april 2022 och börja på Scandi Standard senast 1 maj 2022.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av teamet på Scandi Standard och få bidra till att vidareutveckla bolagets starka marknadsposition i Norden och Irland. Scandi Standard är ett intressant bolag med höga ambitioner i en spännande värdekedjamed många möjligheter, säger Jonas Tunestål.

Skapa lönsamhet

Styrelseordförande Johan Bygge är nöjd med rekryteringen.

– Jonas Tunestål är helt rätt person för att realisera Scandi Standards fulla potential på en marknad där efterfrågan på kyckling ökar på grund av smak-, hälso- och hållbarhetsfaktorer. Han har bevisat att han kan skapa långsiktig lönsamhet i snabbväxande företag och han är dessutom en mycket uppskattad ledare, vilket var två av aspekterna som var avgörande för vårt beslut. Jag vill också passa på att uttrycka min stora uppskattning för det gedigna och omfattande förbättringsarbete som vår tillförordnade vd Otto Drakenberg just nu genomför för att vända verksamheten, säger Johan Bygge.

Grisföretagaren
Tel: 019-760 94 00
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 22 oktober 2021

Senaste

Varför har jag differens i min avstämning på produktionsrapporten?

När en produktionsrapport för suggor och smågrisar beräknas gör programmet en avstämning av antalet grisar som har passerat genom, eller som finns kvar i stallarna. Ett återkommande problem vi får in till supporten är att man har differens i sin avstämning och vill rätta till den. Anledningen är att antalet grisar som registrerats in och ut ur programmet inte stämmer överens med det antal man har räknat ihop till vid sin inventering. Det är inte alltid lätt att reda ut när och var det gått fel, men här kommer några tips på vad man kan tänka på.

 

Kommentera

När allting är grönt

Krönika: Det här var tänkt att bli den mest positiva krönika som någonsin publicerats av någon tidning. Skriven av någon som älskar sitt jobb i ur och skur. Jag tänkte att i tider av skenande elpriser, galopperande foderpriser, accelererande allmän galenskap i hela samhället och politiskt vansinne i synnerhet, så skulle min krönika bli en ljusglimt i mörkret, en lisa för själen och en allmän pepp till er fantastiska läsare. 
Då gick min utgödsling sönder.

Kommentera