Outdoor cooking i Swedish Porks höstkampanj

Knútur Kristjánsson och Mattias Hemhagen är SM-finalister i utomhusmatlagning. Tillsammans frontar de SweDish Porks höstkampanj som har svenskt, klimatsmart griskött lagat över öppen eld i fokus. 

Till vardags driver Knútur Kristjánsson restaurangen Rådhustorget No:1A i Falkenberg och Mattias Hemhagen är kökschef på Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge. De är även aktuella som SM-finalister i tävlingen SM i Utomhusmatlagning där de deltar i team Eldiviður (Firewood). 
Foto: Swedish Pork

Att laga mat över öppen eld och äta i naturen har blivit alltmer populärt, inte minst sedan coronapandemin hänvisade oss till umgänge utomhus. Detta tar SweDish Porks höstkampanj avstamp i. 

– Att nyttja naturen som kök och skafferi är inte längre bara för hurtfriska matfantaster. Allt fler hittar ut i den svenska naturen, och då finns det inget bättre än en måltid av grillat svenskproducerat griskött ihop med svamp, rotfrukter eller kål. Det var självklart att höstens fokus skulle involvera outdoor cooking, säger Mattias Espert som är ordförande i Sveriges Grisföretagare (SGF) som står bakom SweDish Pork-kampanjen, i ett pressmeddelande.

Fläsksida med grillad morot är en av rätterna i SweDish Porks höstkampanj. 
– Utöver att nå ut med spännande recept för utomhusmatlagning vill vi också öka konsumenternas kunskap om det svenska grisköttet. Det innehåller viktiga näringsämnen som kroppen behöver, och kött är ett av våra mest näringstäta livsmedel, det är få som vet det, menar Mattias Espert.
Foto: SweDish Pork

Till sin hjälp i kampanjen har SweDish Pork SM-finalisterna i utomhusmatlagning, Knútur Kristjánsson och Mattias Hemhagen, som med egenkomponerade recept på bland annat fläsksida, griskind och karré ska inspirera till att fortsätta umgås och laga mat utomhus, med svenskt klimatsmart griskött i fokus.

– Att laga mat över öppen eld ger en naturlig, rökig smak som gör svenskt griskött otroligt gott. Svenskt griskött är fint och saftigt, och ett av de mer klimatsmarta köttslagen. Det känns oerhört kul att genom SweDish Pork få dela med sig av recept att tillaga utomhus, och vi hoppas att många testar dem, säger Mattias Hemhagen.

Kampanjen går på Instagram och Youtube samt visas på SweDish Porks webbsida.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 oktober 2021

Senaste

Varför har jag differens i min avstämning på produktionsrapporten?

När en produktionsrapport för suggor och smågrisar beräknas gör programmet en avstämning av antalet grisar som har passerat genom, eller som finns kvar i stallarna. Ett återkommande problem vi får in till supporten är att man har differens i sin avstämning och vill rätta till den. Anledningen är att antalet grisar som registrerats in och ut ur programmet inte stämmer överens med det antal man har räknat ihop till vid sin inventering. Det är inte alltid lätt att reda ut när och var det gått fel, men här kommer några tips på vad man kan tänka på.

 

Kommentera

När allting är grönt

Krönika: Det här var tänkt att bli den mest positiva krönika som någonsin publicerats av någon tidning. Skriven av någon som älskar sitt jobb i ur och skur. Jag tänkte att i tider av skenande elpriser, galopperande foderpriser, accelererande allmän galenskap i hela samhället och politiskt vansinne i synnerhet, så skulle min krönika bli en ljusglimt i mörkret, en lisa för själen och en allmän pepp till er fantastiska läsare. 
Då gick min utgödsling sönder.

Kommentera