Fokus på förädlat i företagsförvärv

KLS Ugglarps meddelade under fredagen att de ansökt om förvärv av Charkuterifabriken Sverige AB. Förvärvet är en del av företagets strategi om att växa inom det förädlade sortimentet och som svenskt hållbart matföretag.

– Att växa inom de förädlade sortimenten är en del av vår långsiktiga strategi och det snabbväxande och innovativa teamet på Charkuterifabriken Sverige AB kommer att bli en viktig del av vårt företag, säger Jonas Tunestål, vd på KLS Ugglarps. Foto: Carolina Wahlberg

– Det är med stor glädje vi kan berätta om en överenskommelse med Charkuterifabriken Sverige AB, där KLS Ugglarps nu ansöker om ett företagsförvärv till Konkurrensverket, säger Jonas Tunestål, vd på KLS Ugglarps, i ett pressmeddelande.

Charkuterifabriken startades 2011, men då under namnet Nordströms Sverige AB. År 2015 bytte företaget till sitt nuvarande namn. Företaget tillverkar charkuteriprodukter, och största delen av produktionen består av skivad smörgåsmat, bacon, stekfläsk, strimlat, ölkorv samt kylda enportionsrätter.

– Denna överenskommelse med KLS Ugglarps är helt i linje med Charkuterifabriken Sverige AB:s framtida strategi där vi stärker vår innovationskraft och möjliggör att vi kan bredda oss på marknaden, vilket i sin tur leder till en trygg framtid för våra fantastiska medarbetare, säger Kent Svensson, vd Charkuterifabriken Sverige AB, och tillägger:

– Det har varit en otrolig framgångsresa som vi ägare är mycket ödmjuka inför och vi är övertygade att den kommer att fortsätta tillsammans med KLS Ugglarps.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 november 2021

Senaste

Varför har jag differens i min avstämning på produktionsrapporten?

När en produktionsrapport för suggor och smågrisar beräknas gör programmet en avstämning av antalet grisar som har passerat genom, eller som finns kvar i stallarna. Ett återkommande problem vi får in till supporten är att man har differens i sin avstämning och vill rätta till den. Anledningen är att antalet grisar som registrerats in och ut ur programmet inte stämmer överens med det antal man har räknat ihop till vid sin inventering. Det är inte alltid lätt att reda ut när och var det gått fel, men här kommer några tips på vad man kan tänka på.

 

Kommentera

När allting är grönt

Krönika: Det här var tänkt att bli den mest positiva krönika som någonsin publicerats av någon tidning. Skriven av någon som älskar sitt jobb i ur och skur. Jag tänkte att i tider av skenande elpriser, galopperande foderpriser, accelererande allmän galenskap i hela samhället och politiskt vansinne i synnerhet, så skulle min krönika bli en ljusglimt i mörkret, en lisa för själen och en allmän pepp till er fantastiska läsare. 
Då gick min utgödsling sönder.

Kommentera