Fokus på förädlat i företagsförvärv
KLS Ugglarps meddelade under fredagen att de ansökt om förvärv av Charkuterifabriken Sverige AB. Förvärvet är en del av företagets strategi om att växa inom det förädlade sortimentet och som svenskt hållbart matföretag.
– Det är med stor glädje vi kan berätta om en överenskommelse med Charkuterifabriken Sverige AB, där KLS Ugglarps nu ansöker om ett företagsförvärv till Konkurrensverket, säger Jonas Tunestål, vd på KLS Ugglarps, i ett pressmeddelande.
Charkuterifabriken startades 2011, men då under namnet Nordströms Sverige AB. År 2015 bytte företaget till sitt nuvarande namn. Företaget tillverkar charkuteriprodukter, och största delen av produktionen består av skivad smörgåsmat, bacon, stekfläsk, strimlat, ölkorv samt kylda enportionsrätter.
– Denna överenskommelse med KLS Ugglarps är helt i linje med Charkuterifabriken Sverige AB:s framtida strategi där vi stärker vår innovationskraft och möjliggör att vi kan bredda oss på marknaden, vilket i sin tur leder till en trygg framtid för våra fantastiska medarbetare, säger Kent Svensson, vd Charkuterifabriken Sverige AB, och tillägger:
– Det har varit en otrolig framgångsresa som vi ägare är mycket ödmjuka inför och vi är övertygade att den kommer att fortsätta tillsammans med KLS Ugglarps.