HKScan börjar med fisk

HKScan är ny delägare i Gårdsfisk. Ett företag som både utsetts till Årets Klimatbonde 2020 och som fick Livsmedelspriset 2021.

HKScan är ny delägare i Gårdsfisk. Foto: HKScan

Lars Appelqvist, vd HKScan Sverige, menar att det nya samarbetet med Gårdsfisk både är historiskt för det tidigare renodlade kött- och charkföretaget, men samtidigt helt självklart.

– Framtidens HKScan är ett mångsidigt livsmedelsföretag som erbjuder våra kunder och konsumenter högkvalitativa kött-, fisk och växtbaserade produkter från svenska gårdar, säger han, i ett pressmeddelande.

Skala upp

Lars menar att det nya samarbetet med Gårdsfisk är ett bra exempel på HKScans strategi att växa genom partnerskap:

–  Vår gedigna erfarenhet och starka nätverk gör det möjligt för oss att tillsammans skala upp intressanta produkter och koncept med stor potential.

Gårdsfisks uppfödare föder upp Tilapia, som säljs under Gårdsfisk egna varumärke Rödstrimma. Den andra fisksorten är Clarias. Uppfödningen sker i integrerade system och med ett stort fokus på hållbarhet. Till exempel tas gödseln från fisken till vara och används som växtnäring på åkrarna.

Hållbar fisk

HKScan och Gårdsfisk kommer att samarbeta gällande försäljning och distribution av Gårdsfisk samtliga produkter. Man kommer även samarbeta kring produktionen av fiskköttbullar.

– Vår vision är att erbjuda konsumenterna världens mest hållbara fisk. Samarbetet med HKScan är en viktig förutsättning för att uppnå den visionen. Det innebär att vi kan öka både vår produktionsbas, gårdarna, och distributionen av våra produkter till en bred målgrupp över hela Sverige, säger Johan Ljungquist, vd och grundare av Gårdsfisk.

Investeringsbolaget Novax är också en del av den nya ägarskaran till Gårdsfisk.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 november 2021

Senaste

Solrosa vårtecken

Krönika: Solen har vräkt ner över Lönneholm från en klarblå himmel den senaste veckan och den har skämt bort oss alla genom att få oss att tro att det har blivit vår på allvar nu. Vis av erfarenhet gissar jag dock på att minst ett snöoväder och en storm ligger kvar framför oss innan våren äntligen är här. Men vem är jag att tänka på det nu? Nä minsann, ni hittar mig i all min ljuvliga rundlighet och prakt utslagen i solstolen varje lunch vrålnjutandes av solen, och jag för min del tar gärna emot våren bums.

 

Kommentera