HKScan börjar med fisk

HKScan är ny delägare i Gårdsfisk. Ett företag som både utsetts till Årets Klimatbonde 2020 och som fick Livsmedelspriset 2021.

HKScan är ny delägare i Gårdsfisk. Foto: HKScan

Lars Appelqvist, vd HKScan Sverige, menar att det nya samarbetet med Gårdsfisk både är historiskt för det tidigare renodlade kött- och charkföretaget, men samtidigt helt självklart.

– Framtidens HKScan är ett mångsidigt livsmedelsföretag som erbjuder våra kunder och konsumenter högkvalitativa kött-, fisk och växtbaserade produkter från svenska gårdar, säger han, i ett pressmeddelande.

Skala upp

Lars menar att det nya samarbetet med Gårdsfisk är ett bra exempel på HKScans strategi att växa genom partnerskap:

–  Vår gedigna erfarenhet och starka nätverk gör det möjligt för oss att tillsammans skala upp intressanta produkter och koncept med stor potential.

Gårdsfisks uppfödare föder upp Tilapia, som säljs under Gårdsfisk egna varumärke Rödstrimma. Den andra fisksorten är Clarias. Uppfödningen sker i integrerade system och med ett stort fokus på hållbarhet. Till exempel tas gödseln från fisken till vara och används som växtnäring på åkrarna.

Hållbar fisk

HKScan och Gårdsfisk kommer att samarbeta gällande försäljning och distribution av Gårdsfisk samtliga produkter. Man kommer även samarbeta kring produktionen av fiskköttbullar.

– Vår vision är att erbjuda konsumenterna världens mest hållbara fisk. Samarbetet med HKScan är en viktig förutsättning för att uppnå den visionen. Det innebär att vi kan öka både vår produktionsbas, gårdarna, och distributionen av våra produkter till en bred målgrupp över hela Sverige, säger Johan Ljungquist, vd och grundare av Gårdsfisk.

Investeringsbolaget Novax är också en del av den nya ägarskaran till Gårdsfisk.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 november 2021

Senaste

Varför har jag differens i min avstämning på produktionsrapporten?

När en produktionsrapport för suggor och smågrisar beräknas gör programmet en avstämning av antalet grisar som har passerat genom, eller som finns kvar i stallarna. Ett återkommande problem vi får in till supporten är att man har differens i sin avstämning och vill rätta till den. Anledningen är att antalet grisar som registrerats in och ut ur programmet inte stämmer överens med det antal man har räknat ihop till vid sin inventering. Det är inte alltid lätt att reda ut när och var det gått fel, men här kommer några tips på vad man kan tänka på.

 

Kommentera

När allting är grönt

Krönika: Det här var tänkt att bli den mest positiva krönika som någonsin publicerats av någon tidning. Skriven av någon som älskar sitt jobb i ur och skur. Jag tänkte att i tider av skenande elpriser, galopperande foderpriser, accelererande allmän galenskap i hela samhället och politiskt vansinne i synnerhet, så skulle min krönika bli en ljusglimt i mörkret, en lisa för själen och en allmän pepp till er fantastiska läsare. 
Då gick min utgödsling sönder.

Kommentera