HKScan börjar med fisk

HKScan är ny delägare i Gårdsfisk. Ett företag som både utsetts till Årets Klimatbonde 2020 och som fick Livsmedelspriset 2021.

HKScan är ny delägare i Gårdsfisk. Foto: HKScan

Lars Appelqvist, vd HKScan Sverige, menar att det nya samarbetet med Gårdsfisk både är historiskt för det tidigare renodlade kött- och charkföretaget, men samtidigt helt självklart.

– Framtidens HKScan är ett mångsidigt livsmedelsföretag som erbjuder våra kunder och konsumenter högkvalitativa kött-, fisk och växtbaserade produkter från svenska gårdar, säger han, i ett pressmeddelande.

Skala upp

Lars menar att det nya samarbetet med Gårdsfisk är ett bra exempel på HKScans strategi att växa genom partnerskap:

–  Vår gedigna erfarenhet och starka nätverk gör det möjligt för oss att tillsammans skala upp intressanta produkter och koncept med stor potential.

Gårdsfisks uppfödare föder upp Tilapia, som säljs under Gårdsfisk egna varumärke Rödstrimma. Den andra fisksorten är Clarias. Uppfödningen sker i integrerade system och med ett stort fokus på hållbarhet. Till exempel tas gödseln från fisken till vara och används som växtnäring på åkrarna.

Hållbar fisk

HKScan och Gårdsfisk kommer att samarbeta gällande försäljning och distribution av Gårdsfisk samtliga produkter. Man kommer även samarbeta kring produktionen av fiskköttbullar.

– Vår vision är att erbjuda konsumenterna världens mest hållbara fisk. Samarbetet med HKScan är en viktig förutsättning för att uppnå den visionen. Det innebär att vi kan öka både vår produktionsbas, gårdarna, och distributionen av våra produkter till en bred målgrupp över hela Sverige, säger Johan Ljungquist, vd och grundare av Gårdsfisk.

Investeringsbolaget Novax är också en del av den nya ägarskaran till Gårdsfisk.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 november 2021

Senaste

Glädje från två världar

Krönika: Det har snart gått ett halvår sen jag slängde mina arbetskläder i tvättmaskinen för sista gången, diskade min kaffekopp och sa hejdå till mina arbetskamrater. Jag var full av förväntan, men kände även en stor släng av nervositet inför att ta tjänstledigt och börja på lantmästareprogramet. Jag kände att det var dags att gå vidare i livet och skaffa sig mer kunskap, men jag vill också öppna dörrarna till fler möjligheter den dagen jag känner att min tid som djurskötare är förbi. 

Kommentera