KLS Ugglarps köper Charkuterifabriken

Konkurrensverket har godkänt KLS Ugglarps ansökan om förvärv av Charkuterifabriken, och från och med mitten på januari står företaget som nya ägare.

En fin julklapp – så beskrev KLS Ugglarps vd Jonas Tunestål Konkurrensverkets godkännande av förvärvet, som blev klart precis innan jul. Foto: Emma Sonesson

I november rapporterade Jordbruksaktuellt om att KLS Ugglarps ansökt om förvärv av Charkuterifabriken Sverige AB. Förvärvet är enligt företaget en del av en långsiktig strategi om att växa inom det förädlade sortimentet.

Charkuterifabriken, som bildades 2011, tillverkar charkuteriprodukter, där största delen av produktionen består av skivad smörgåsmat, bacon, stekfläsk, strimlat, ölkorv samt kylda enportionsrätter. Hos Charkuterifabriken ser man förvärvet som ett sätt att stärka företagets innovationskraft, bredda marknaden samt trygga framtiden för medarbetarna.

Det var precis innan jul som Konkurrensverket gav grönt ljus för förvärvet, och enligt företagen ska övertaget ske den 11 januari.  

– Vi ser fram emot att möta våra kunder med ett ännu starkare och bredare erbjudande inom chark och färdigmat, säger Jonas Tunestål, VD på KLS Ugglarps, i ett pressmeddelande.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 januari 2022

Senaste

Solrosa vårtecken

Krönika: Solen har vräkt ner över Lönneholm från en klarblå himmel den senaste veckan och den har skämt bort oss alla genom att få oss att tro att det har blivit vår på allvar nu. Vis av erfarenhet gissar jag dock på att minst ett snöoväder och en storm ligger kvar framför oss innan våren äntligen är här. Men vem är jag att tänka på det nu? Nä minsann, ni hittar mig i all min ljuvliga rundlighet och prakt utslagen i solstolen varje lunch vrålnjutandes av solen, och jag för min del tar gärna emot våren bums.

 

Kommentera