Lägg till dina lokaler och behandlings­instruktioner i appen

Med Pigvision Online (WinPig i molnet) kan du registrera medicinska behandlingar direkt i stallet.  Om behandlingen ska upprepas under flera dagar så dyker den upp i appen de dagar då dosen ska ges. I appen kan du se i vilken box djuren befinner sig i, vilket preparat och vilken mängd som ska ges samt för vilken diagnos.

 

Bild 1. Lokaler - lokal används till samt knapp för layoutinställningar.


För att registrera medicin i appen behöver du göra några inställningar i programmet i datorn:

 

 

  1. Under Generellt – Lokaler behöver du ta fram kolumnen ”Lokal används till” (Bild 1) för att lokalen ska dyka upp i rätt app. Bocka för Besdjur för lokaler som ska synas i Suggappen, bocka för Ungdjur för lokaler som ska synas i Growersappen. Om kolumnen ”Lokal används till” saknas så hittar du den genom att klicka på layoutinställningar (inringat i Bild 1). Klicka på ändra global, bocka för kolumnerna och klicka därefter på OK (Bild 2).

  2. Gå till Generellt – Behand­ling/Vaccination – Behand­lingsinstruktion. Här bestämmer du vilka behandlingsinstruktioner som ska dyka upp i respektive app. Ta fram kolumnen Djurkategori – Behandlingsinstruktion för – Bes.djur, Diande och Ungdjur (Bild 3) och bocka i vilken djurkategori behandlingen avser (Bild 3).

  3. Behandlingsinstruktioner som ska användas i gro­wers­appen behöver ha SE-nummer inskrivet (utan nollor) i kolumnen för SE-nummer. Om kolumnen saknas i din behandlings­instruktion hittar du den med hjälp av gröna knappen för layoutinställningar (inringat i bild 1). Dubbelkolla så att det är samma SE-nummer som du angivit under Generellt – Besättning.

  4. Starta appen, gå till inställningar (kugghjulet längst upp till höger) och välj ”Ladda om besättningen”. Nu kan du se dina lokaler och behandlingsinstruktioner i apparna.

 

Registrera behandling på många utan individkoppling?

I suggappen kan man endast registrera behandlingar på individnivå. Vill man till exempel kunna registrera vaccination av många djur (utan individkoppling även om det är suggor), så måste detta göras i growersappen. Det betyder också att aktuella sugglokaler måste bockas för i kolumnen ”Ungdjur” för att de ska dyka upp i growersappen. Detsamma gäller under behandlingsinstruktion, du måste bocka för “Ungdjur” på diande och suggor som ska behandlas på gruppnivå.

 

 
Bild 2. Layoutinställningar.

 

Bild 3. Välj vilken djurkategori behandlingsinstruktionen används för.

 

Frågor? Kontakta WinPig Support på telefon 018-12 66 40 eller via e-post till winpig@gardochdjurhalsan.se. Hemsida: www.winpig.se.

Artikeln publicerades onsdag den 06 april 2022

Senaste

Solrosa vårtecken

Krönika: Solen har vräkt ner över Lönneholm från en klarblå himmel den senaste veckan och den har skämt bort oss alla genom att få oss att tro att det har blivit vår på allvar nu. Vis av erfarenhet gissar jag dock på att minst ett snöoväder och en storm ligger kvar framför oss innan våren äntligen är här. Men vem är jag att tänka på det nu? Nä minsann, ni hittar mig i all min ljuvliga rundlighet och prakt utslagen i solstolen varje lunch vrålnjutandes av solen, och jag för min del tar gärna emot våren bums.

 

Kommentera