City Gross märkte om kött

Livsmedelskedjan City Gross har hamnat i blåsväder, sedan man vid oannonserade inspektioner hittat en rad brister, bland annat i butiken i Falun.

Felmärkningen av bäst före-datum har skett nationellt i City Gross butiker på grund av otydliga interna instruktioner. De felmärkta varorna ska ha varit inköpta före den 15 april. Enligt City Gross är alla felmärkta varor borttagna ur butikerna.
Foto: City Gross

Under april månad upptäcktes flera felaktigheter på City Gross, i samband med två olika miljöinspektioner utförda av av Faluns kommun. Till exempel hade kött av olika slag märkts om; nötrulle blev till grytbitar och revben blev till grillklubba. Man såg också att en del varor hade fått nya bäst före-datum, där det rätta datumet hade passerats med upp till en vecka.

– Vi ser allvarligt på det inträffade. Vi är glada att det här uppmärksammats och vi har tyvärr haft bristande rutiner, säger butikschefen i Falun, Peter Jansson, till SVT Nyheter.

Ingen hälsofara

Han säger att de genom sina analyser och reklamationer sett att det som skett inte ska vara någon hälsofara för konsumenterna, och berättar mer om hur de ska jobba framåt:

– Vi har säkerställt rutinerna och policyn med berörda medarbetare. Vi har informerat, haft möten om vad som hänt och hur vi arbetar framåt. Vi har tillsatt en intern utredning om hur det här har gått till. Vi jobbar både centralt och lokalt för att det inte ska kunna ske igen.

Otydliga instruktioner

Problemet med felmärkta produkter har varit nationellt för City Gross. Thomas Remgard är kvalitetschef på butikskedjan. I en intervju med Corren, lokaltidningen i Östergötland, beklagar han det som inträffat och uppger att den bakomliggande orsaken är otydliga instruktioner, något som man centralt nu har förtydligat.

Centralt har City Gross har haft förinlagda hållbarhetsdagar i sitt system utifrån en kvalitetssäkrad hållbarhetstabell. Men den enskilda butiken har ändå behövt hålla koll på att datumet blivit rätt när en produkt packats om från producenten. Och det är här som det blivit fel i många butiker, skriver Corren.

– Nu har vi ändrat i systemet. Nu ska butikerna själva lägga in hållbarhetstiden varje gång de märker om en vara, säger han till tidningen.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 21 april 2022

Senaste

Solrosa vårtecken

Krönika: Solen har vräkt ner över Lönneholm från en klarblå himmel den senaste veckan och den har skämt bort oss alla genom att få oss att tro att det har blivit vår på allvar nu. Vis av erfarenhet gissar jag dock på att minst ett snöoväder och en storm ligger kvar framför oss innan våren äntligen är här. Men vem är jag att tänka på det nu? Nä minsann, ni hittar mig i all min ljuvliga rundlighet och prakt utslagen i solstolen varje lunch vrålnjutandes av solen, och jag för min del tar gärna emot våren bums.

 

Kommentera