Krisstöd – snart öppnar ansökan

9 augusti till 20 september är datum att lägga på minnet. Det kommer nämligen bli ansökningsperiod för det statliga krisstödet. 

De praktiska bitarna börjar falla på plats kring det statliga krisstödet för lantbruket och trädgårdsnäringen. Planen nu är att öppna ansökan den 9 augusti, i samband med att två erforderliga förordningar träder i kraft. För den som har fjäderfä har ansökningsperioden redan börjat. 

Anna-Caren Sätherberg, Sveriges landsbygdsminister.
Foto: Regeringskansliet, Kristian Pohl

– Regeringen har hela tiden arbetat för att utbetalningen av det beslutade krisstödspaketet ska ske så snart som möjligt. Jag är därför glad att vi nu snart kan öppna ansökan för krisstöd till resterande delar av lantbruket och växthusnäringen. Detta är viktigt för att säkra vår svenska livsmedelsproduktion, då lantbruket har drabbats hårt av prisökningarna till följd av Rysslands invasion av Ukraina, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg, i ett pressmeddelande. 

Stödet syftar till att kompensera för ökade kostnader på insatsvaror och ansökan kommer att göras via en e-tjänst som kommer vara tillgänglig via alla länsstyrelsernas hemsidor. Ansökan ska vara gjord senast 20 september. 

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 15 juli 2022

Senaste

Dansk grisveterinärutbildning på besök i Sverige

Efter flera års uppehåll startade återigen den danska fagdyrlægeuddannelsen i november 2020. Under ledning av Inge Larsen och Ken Steen Pedersen som är adjunkt respektive professor vid Köpenhamns universitet, påbörjade elva praktiserande grisveterinärer då den två­åriga vidareutbildningen inom grismedicin. Av dessa elva deltagare är det fyra svenska grisveterinärer och samtliga svenska djurhälso­organisationer är representerade.

 

Kommentera