Norlén fortsätter som talman

Under måndagen valdes moderaten Andreas Norlén åter till riksdagens talman, efter att samtliga partier gett honom sitt stöd.

Andreas Norlén får fortsatt förtroende som riksdagens talman.  Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag.

– Jag är ödmjukt tacksam över det fortsatta förtroendet att få vara riksdagens talman, sa Andreas Norlén under en pressträff efter omröstningen.

Han berättade också lite om hur det går i arbetet med regeringsbildningen.

– Förra måndagen gav jag Ulf Kristersson ett sonderingsuppdrag men jag satte inget datum för rapportering med respekt för dagens talmansval. Nu kan jag meddela efter att ha blivit återvald att jag kommer att träffa Ulf Kristersson på onsdag klockan 11 för en avstämning av sonderingsuppdraget.

Men på frågan om när en ny regering kan vara på plats har han inget svar. Mer än att det med all sannolikhet kommer att gå fortare i år än 2018 när det tog 134 dagar.

Vid måndagens omröstning valdes även Socialdemokraternas Kenneth G Forslund till första vice talman av en enig riksdag.

Men när det var dags att rösta för andra vice talman blev det sluten omröstning som fick göras om två gånger. Efter den sista rösträkningen stod det dock klart att Julia Kronlid (SD) fick majoritet med 174 röster.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@grisforetagaren.se

 

Artikeln publicerades måndag den 26 september 2022

Senaste

Dansk grisveterinärutbildning på besök i Sverige

Efter flera års uppehåll startade återigen den danska fagdyrlægeuddannelsen i november 2020. Under ledning av Inge Larsen och Ken Steen Pedersen som är adjunkt respektive professor vid Köpenhamns universitet, påbörjade elva praktiserande grisveterinärer då den två­åriga vidareutbildningen inom grismedicin. Av dessa elva deltagare är det fyra svenska grisveterinärer och samtliga svenska djurhälso­organisationer är representerade.

 

Kommentera