Tero Hemmilä lämnar vinstvarnande HKScan

Efter tre och ett halvt år på posten som HKScans vd kliver nu Tero Hemmilä av. Det meddelar koncernen i ett pressmeddelande. 

Tero Hemmilä har varit vd på HKScan sedan februari 2019. Nu lämnar han dock sin plats omedelbart, efter överenskommelse med styrelsen. 

HKScan-koncernens vd Tero Hemmilä avgår från sin post, med omedelbar verkan. Foto: HKScan

– På hela styrelsens och bolagets vägnar vill jag tacka Tero för hans värdefulla insats och arbete i HKScans vändning. Omvandlingen till ett mångsidigt livsmedelsföretag i linje med vår strategi pågår. Just nu krävs akuta åtgärder för att förbättra lönsamheten för kärnverksamheten och för att stärka balansräkningen i en snabbt föränderlig verksamhetsmiljö. Jag önskar Tero all lycka i framtiden, säger Reijo Kiskola, styrelseordförande i HKScan.

Vinstvarning utfärdas

Samtidigt vinstvarnar bolaget, med hänvisning till stor osäkerhet på energimarknaden.

Processen med att hitta en ersättare till Hemmilä uppges vara påbörjad och tills vidare agerar Juha Ruohola tillförordnad vd. Ruohola sitter sedan tidigare i koncernledningen och har arbetat med företagets affärer i Polen och Baltikum, såväl som med export och import.

För den svenska delen av HKScan är Lars Appelqvist vd sedan snart två år tillbaka. 

Grisföretagaren
Tel: 019-760 94 00
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 29 september 2022

Senaste

Dansk grisveterinärutbildning på besök i Sverige

Efter flera års uppehåll startade återigen den danska fagdyrlægeuddannelsen i november 2020. Under ledning av Inge Larsen och Ken Steen Pedersen som är adjunkt respektive professor vid Köpenhamns universitet, påbörjade elva praktiserande grisveterinärer då den två­åriga vidareutbildningen inom grismedicin. Av dessa elva deltagare är det fyra svenska grisveterinärer och samtliga svenska djurhälso­organisationer är representerade.

 

Kommentera