Moving Floor får mer kapital

Genom en nyemission med Bjäre Invest och FAM får det gotländska företaget Moving Floor 40 miljoner kronor i nytt kapital. Pengar som ska användas för att skala upp produkterna på den internationella marknaden.

Moving Floors vd Peg Söderberg tillsammans med vice vd Katja Lindvall. Genom en nyemission med Bjäre Invest och FAM får Moving Floor en möjlighet att industrialisera och skala på den internationella marknaden. Foto: Josef Eliasson

Moving Floor Gotland AB är ett svenskt företag som tillverkar och säljer moduler för automatisk rengöring av djurstallar. Syftet är att djuren ska hållas renare och därmed friskare.

I dagsläget har företaget ett trettiotal patent och fler än hundra kunder runt om i världen. Planen nu är att utöka verksamheten både på Gotland och i Stockholm för att kunna jobba mot de stora kundmarknaderna Kina och Brasilien. Rekryteringen är i full gång.

– Vi ser mycket fram emot att vara med på Moving Floors spännande resa. Inom Moving Floor finns en stark innovations- och entreprenörsanda och ett fokus på friskare och mer hållbar djurhållning. Detta stämmer väl överens med Bjäre Invests egna värdegrund och syn på långsiktigt värdeskapande. Vi har själva våra rötter i inom lantbruket och tillsammans med FAM och MovingFloor kan vi nu bidra till förändring och hållbar utveckling inom modern lantbruksverksamhet, säger Per Gullstrand vd, Bjäre Invest, i ett pressmeddelande. 

Moving Floors koncept i ett gristall. Foto: Josef Eliasson

– Vi är mycket glada att FAM och Bjäre Invest vill stötta oss i våra ansträngningar att kunna erbjuda lantbruken en möjlighet till en mer cirkulär verksamhet med minskad miljöpåverkan och friskare djurbesättningar, säger Peg Söderberg vd, Moving Floor.

Fakta:

FAM är ett privat ägarbolag som förvaltar sina tillgångar genom att vara en aktiv ägare med en långsiktig ägarhorisont. FAM ägs av de tre största Wallenbergstiftelserna – via ägarbolaget Wallenberg Investments AB.

Bjäre Invest är ett privat ägarbolag med innehav som Kranpunkten, Willab och Carepa. Bjäre Invest ägs av Ekhaga Utveckling vars kärninnehav är Peab och Skistar.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 20 december 2022

Senaste