Höjer smågrispriset 100 kr

Skövde Slakteri höjer sin smågrisnotering med 100 kr. Bakom uppgången ligger en god efterfrågan på smågrisar. 

Vecka 8 höjde Skövde Slakteri smågrispriset med 100 kr till 894 kr/30 kg smågris. 

- Utbudet och efterfrågan på smågrismarknaden motiverar uppgången, säger Caroline Germer inköpare Skövde Slakteri. 

- När slaktgrispriserna höjdes i våras så följde inte smågrispriset med, fortsätter hon. Nu när spannmålspriset sjunkit kan smågrisproducenterna
ta del av prisuppgången på gris. 

 

Erik Brink

 

 

Artikeln publicerades fredag den 24 februari 2023

Senaste

Pressjuice från färsk och ensilerad vall – en kartläggning av dess potential som ingrediens i blötfoder

I ett projekt från SLU som finansierats av Stiftelsen Svensk Grisforskning har näringssmältbarheten och fodervärdet för pressjuice från färsk och ensilerad vall utvärderats. Trots lågt innehåll av råprotein och aminosyror i juicen var näringssmältbarheten, det vill säga hur näringsämnen i råvaran nyttjas och tas upp i grisens fodersmältning god. Näringssmältbarheten av protein och aminosyror var mellan 80 och 90 procent för den ensilerade pressjuicen, vilket var högre än för den färska pressjuicen.

 

Kommentera

Finland kombinerar morot med piska för att höja djurvälfärden

Är Finland på väg att definiera en ny standard för den globala grisköttsproduktionen? Det var rubriken på det föredrag som Mari Lukkariniemi, MTK, höll på länk från Finland under Alnarps grisdag. Och med tanke på att vårt grannland i öst både har ett brett stödprogram för att främja insatser som höjer djurvälfärden och ett nytt djurskyddsregelverk, så skulle svaret på rubrikens fråga kunna vara ”ja”.

 

Kommentera