Scan blir huvudpartner till Svenska Kocklandslagen

Scan har sponsrat Kocklandslagen i fem år och kliver nu upp som huvudpartner för den kommande tvåårsperioden med siktet inställt på OS 2024 i Stuttgart.  

Samarbetet mellan Scan och Svenska kocklandslaget inleds i januari 2023 och pågår fram till Culinary Olympics 2024Scan kommer att bidra med råvaror till båda lagen framför allt i form av svensk gris, svenskt nötkött och svenskt lamm. Foto: Scan

Målsättningen med samarbetet mellan Scan och kocklandslandslaget är att gemensamt fortsätta att lyfta svensk gastronomi och svenskt kött. Scan kommer även upplåta sitt provkök som träningskök för Juniorkocklandslaget, skriver HKScan i ett pressmeddelande.  

– Vi är jättenöjda över att Scan fortsätter att stötta lagen och det känns självklart att en så trygg, pålitlig och stabil livsmedelsaktör som Scan går in som huvudpartner, som liksom lagen står för allra högsta kvalitet och svenskt mathantverk. Vi ser fram emot ett givande samarbete nu när vi startar guldresan mot OS 2024, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen 

Ambition med samarbete enligt Scan är att tillsammans med Svenska Kocklandslagen förmedla kunskap om svenska köttråvaror och höja stoltheten över det svenska mathantverket. 

– Vi är supertaggade på kommande samarbete och att få följa med på resan och stötta lagen fram till OS i Stuttgart 2024, säger Camilla Zander, Marknadschef HKScan Foodservice. 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 08 mars 2023

Senaste

Pressjuice från färsk och ensilerad vall – en kartläggning av dess potential som ingrediens i blötfoder

I ett projekt från SLU som finansierats av Stiftelsen Svensk Grisforskning har näringssmältbarheten och fodervärdet för pressjuice från färsk och ensilerad vall utvärderats. Trots lågt innehåll av råprotein och aminosyror i juicen var näringssmältbarheten, det vill säga hur näringsämnen i råvaran nyttjas och tas upp i grisens fodersmältning god. Näringssmältbarheten av protein och aminosyror var mellan 80 och 90 procent för den ensilerade pressjuicen, vilket var högre än för den färska pressjuicen.

 

Kommentera

Finland kombinerar morot med piska för att höja djurvälfärden

Är Finland på väg att definiera en ny standard för den globala grisköttsproduktionen? Det var rubriken på det föredrag som Mari Lukkariniemi, MTK, höll på länk från Finland under Alnarps grisdag. Och med tanke på att vårt grannland i öst både har ett brett stödprogram för att främja insatser som höjer djurvälfärden och ett nytt djurskyddsregelverk, så skulle svaret på rubrikens fråga kunna vara ”ja”.

 

Kommentera