Företagare får behålla elstöd

De företagare som fått tidigt utbetalt elstöd, som egentligen var avsett för hushåll, behöver inte betala tillbaka pengarna. Det skriver Försäkringskassan till TT.

De företagare som fått sitt elstöd utbetalat tidigt behöver inte återbetala det. Foto: Photos.com

Elstödet som i ett första skede var tänkt att gå till privathushåll, har även nått en del företag som bedriver näringsverksamhet på samma elmätare. Det har funnits oro bland annat från LRF om att berörda lantbrukare skulle behöva betala tillbaka pengarna, för att sedan söka om dem på nytt. Men enligt Försäkringskassan kommer det inte bli aktuellt med återkrav i dessa situationer.

”De som har rätt till elstöd – både företagare och privatpersoner – har fått eller kommer få det utbetalt. Nu har vissa företagare fått det i ett tidigare skede. Vi kommer i samarbete med Skatteverket se till att ingen får dubbel utbetalning”, skriver Gustav Berg, presstalesperson på Försäkringskassan i ett mejl till TT.

Har man fått sitt elstöd utbetalat behöver man inte göra någonting skriver myndigheten.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 22 mars 2023

Senaste

Universitet och näring i nytt samarbete

Varje grisföretagare vet att en engagerad besättnings­veterinär är värd sin vikt i guld. Men för att komma dit krävs både utbildning och intresse, och som veterinär finns det många gånger andra karriärinriktningar som ligger närmre till hands. Genom att ge studenterna inblick i det dagliga jobbet som grisveterinär, hoppas SLU och Gård & Djurhälsan nu att fler får upp ögonen för att jobba med gris, samtidigt som undervisningen säkras.

 

Kommentera