Landsbygden i centrum under en vecka

Under tisdagen invigdes Landsbygdsveckan, en ny satsning som arrangeras av Landsbygdsnätverket, Tillväxtverket och SLU.

Syftet med veckan är att lyfta viktiga frågor gällande landsbygden och vilken roll landsbygden har att spela i framtiden. Foto: Carolina Wahlberg

Mellan den 2 och 7 maj pågår Landsbygdsveckan. Under veckan arrangeras 90 aktiviteter med landsbygden i centrum, på olika platser runt om i landet. Många av aktiviteterna sänds också digitalt, vilket gör att fler kan ta del av dem.

Bland annat kommer det att hållas 40 olika webbinarier under veckan.

Till exempel kommer LRF Ungdomen, Jordbruksverket och Ungdomsbarometern att prata om Framtidens lantbrukare på onsdag den 3 maj klockan 10. 

På onsdag den 4 maj 11.00-12.30 håller Agroväst Gröna Möten och länsstyrelsen i Västra Götalands län ett webbinarie om hur man inom lantbruket kan nå EU:s mål om halverad användning av bekämpningsmedel fram till 2030. 

Här kan du läsa mer om andra webbinarier och aktiviteter som kommer att hållas under veckan. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 02 maj 2023

Senaste

Universitet och näring i nytt samarbete

Varje grisföretagare vet att en engagerad besättnings­veterinär är värd sin vikt i guld. Men för att komma dit krävs både utbildning och intresse, och som veterinär finns det många gånger andra karriärinriktningar som ligger närmre till hands. Genom att ge studenterna inblick i det dagliga jobbet som grisveterinär, hoppas SLU och Gård & Djurhälsan nu att fler får upp ögonen för att jobba med gris, samtidigt som undervisningen säkras.

 

Kommentera