Ica satsar på industriellt odlat kött

Tillsammans med nystartade företaget Re:meat från Malmö ska Ica utforska konsumenternas syn på industriellt odlat kött och samarbeta om pilotverksamhet, i väntan på EU-godkännande för industriellt odlat kött som livsmedel.

Re:meat menar att industriellt uppförökade köttceller ger 95% mindre markanvändning, 78-90% mindre vattenbehov (uppger olika siffror i olika texter) och 92% mindre växthusgaser. 


Foto: Arkivbild, Mostphotos.

Odlingen baserar på celler från biopsier från djur som odlas upp i cellkulturer i ståltankar. Slutresultatet ska bli färs. 

− Vår vision är att alla människor ska kunna njuta av gott, näringsriktigt och hållbart kött. För Re:meat är samarbeten över värdekedjan viktigt för att lyckas förändra både industrin och vad konsumenten väljer att laga och lägga på sin tallrik. ICA är en innovativ aktör med djup marknadsinsikt inom livsmedel och handel, som vill stötta utvecklingen och ligga i framkant av konsumenttrender för att skapa framtidens mat. En ovärderlig partner för Re:meats relevans, säger Jacob Schaldemose Peterson, VD på Re:meat.


Företagets mål är att bygga en storskaling odlingsanläggning i Sverige. 

 

Grisföretagaren
Tel: 019-760 94 00
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades söndag den 22 oktober 2023

Relaterat

Senaste