Skriv ut omgångsstatistik

I WinPig Slakt går det att skriva ut en rapport med slaktstatistik för omgången. Rapporten innehåller veckofördelning och viktfördelning. 

 

Bild 1. Olika typer av layouter

Utskriftslayouter

Vi skiljer på layouter för hur en rapport visas på skärmen och utskriftslayouter (bild 1). 

De utskriftslayouter som är aktuella är följande:

  • Omgångsrapport
  • Omgångsrapport m plan
  • Omgångsrapport utökad (inne­håller ett avsnitt om foder)
  • Omgångsstatistik 
Bild 2. Rapporten Omgångsstatistik

Omgångsstatistik

Utskriftslayouten Omgångs­statistik (bild 2) skrivs ut separat. Precis som för omgångsrapporten skrivs den automatiskt ut för alla de valda omgångarna. 

I huvudet på rapporten står förutom namn och datum även vecko­nummer för omgångens start och slut.

Själva veckofördelningen består av tre avdelningar. 

  1.  Leveranser
    Denna avdelning visar en vecko­fördelning, det vill säga ­statistik för de veckor som ingår i omgången. Kasserade grisar ingår inte i statistiken.
  2. Vikt
    Avsnittet Vikt visar statistik för olika viktgrupper. Grupperna är fasta och går inte att ändra. Vill man studera viktfördelningen ytterligare och med andra gränser rekommenderar vi något av de andra verktyg som finns i programmet, till exempel ett anpassat filter på bilden Slakt (individer).
  3. Diagram
    Det diagram som visas sist på rapporten är det som man själv valt på fliken Diagram. Vi rekommenderar ett diagram med Vikt och köttprocent. Om man ändrat till något annat och vill ändra till standarddiagrammet igen så bör inställningarna vara som på bild 3.  

 

Bild 3. Rekommenderade diagraminställningar

 

Frågor? Kontakta WinPig Support på telefon 018-12 66 40 eller via e-post till winpig@gardochdjurhalsan.se. Hemsida: www.winpig.se.

Artikeln publicerades torsdag den 11 januari 2024

Senaste

Skydda grisar och gårdar från gnagarnas grepp: Effektiva sätt att hålla råttor och möss borta i vinter

Nu när den kallare årstiden är här kan man få ovälkomna gäster. Det är dags att se över åtgärderna för att hålla råttor och möss borta. Råttor och möss är vanliga skade­djur inom grisuppfödning och kan orsaka stora problem, både ekonomiskt och hälsomässigt. Dessa gnagare bär ofta på bakterier, virus och parasiter som kan spridas till grisar och påverka deras hälsa, tillväxt och produktivitet. I denna text kommer vi att utforska hur råttor och möss kan påverka grisar, vilka risker de utgör för djurhälsan, och vilka strategier och metoder som kan användas för att bekämpa dessa skadedjur effektivt.

 

Kommentera