Från år till kvartal

Nu är ansökningsperioden för återbetalning av skatt på bränsle som används inom jordbruk, skogsbruk och vattenbruk ändrad till kvartalsvis. 

Nu ska den som vill ansöka om återbetalning av skatt för bränsle man använt i verksamheten göra det kvartalsvis. Foto: Thinkstock

Företag inom den gröna näringen som förbrukar bränsle inom verksamheten i arbetsfordon, skepp och vissa båtar ska från och med i år ansöka om återbetalning av skatt kvartalsvis i stället för årsvis som innan. Förut har det krävts ett medgivande från Skatteverket om att få ansöka kvartalsvis, men detta är alltså borttaget nu.

För att få återbäring måste beloppet uppå till minst 500 kronor per kalenderår. Skulle beloppet vara för litet under de första kvartalen, kan man vänta att skicka in ansökan tills beloppet är minst 500 kronor.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 31 januari 2024

Senaste

Var med och för svensk grisproduktion framåt – sänd ditt produktionsresultat från WinPig

I år behöver du ha sänt ditt resultat senast den 29 februari för att det ska komma med i beräkningen av medeltalet för 2023. Det gäller resultat både från smågris-och slaktgrisproduktionen. Insända resultat behandlas anonymt och det är de tekniska resultaten från produktions-/omgångsrapporten som sänds. Inga ekonomiska mått kommer med i sändningen. Medeltalet för 2023 beräknas utifrån omgångar/perioder med slutdatum under 2023, det är alltså dessa som ska sändas. Nedan beskriver vi hur du gör för att sända resultatet.

Kommentera