HK Scan blir Scan Sverige

Nu är Lantmännens förvärv som av HKScans svenska verksamhet som kommunicerades i slutet av 2023 färdig.

Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef välkomnar de 1800 nya medarbetarna från HKScan som följer med till det nya Scan Sverige. Foto: Lantmännen

Förvärvet omfattar hela den svenska verksamheten och varumärken som Scan, Pärsons och Bullens. Enligt koncernen kommer förvärvet att stärka Lantmännens affärsportfölj, men även de långsiktiga förutsättningarna för svenskt lantbruk och svensk livsmedelsproduktion. 

– Det är glädjande att affären nu är slutförd. Genom förvärvet stärker vi Lantmännens position i livsmedelskedjan ytterligare, samtidigt som vi säkrat ett svenskt ägarskap av Scan. Det är viktigt för svenskt lantbruk och svensk livsmedelsproduktion – och en nyckelfråga för att stärka den nationella livsmedelsberedskapen, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef i ett pressmeddelande. 

Nya medarbetare och anläggningar

HK Scan Sweden AB kommer även byta namn till Scan Sverige AB. I bolaget finns cirka 1800 medarbetare och produktionsanläggningar i Kristianstad, Skara, Linköping och Halmstad, samt huvudkontor i Stockholm. 

– Jag vill hälsa alla medarbetare på Scan i Sverige varmt välkomna till Lantmännen. Tillsammans har vi goda möjligheter att fortsätta driva utvecklingen för ett livskraftigt och lönsamt svenskt lantbruk samt öka produktionen av mat i hela landet, säger Magnus.

Ökar den totala omsättningen

Den totala omsättningen för Lantmännen kommer öka till drygt 70 miljarder kronor i och med det nya förvärvet och antalet medarbetare kommer landa på 12 000. 

– Det är med glädje och optimism vi konstaterar att affären nu är slutförd. Genom ett nära samarbete med våra leverantörer, de svenska gårdarna, och lyhördhet för konsumenternas behov står vi väl rustade för framtiden. Att bli en del av Lantmännen stärker också vår kapacitet att maximera fördelarna med svenskt och lokalproducerat kött vilket i sin tur gynnar den inhemska livsmedelsproduktionen, säger Lars Appelqvist, vd för Scan Sverige AB.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 28 mars 2024

Senaste