Danish Crown ska byta vd

Efter en utmanande tid med kritik från ägarna, de danska bönderna, är Danish Crowns styrelse och vd nu överens om att ett vd-byte bör ske.

Tidigare i år meddelade nuvarande vd Jais Valeur at han inte längre ser sig som en långsiktig vd för företaget. Danish Crowns vd kommer dock sitta kvar tills dess att en ersättare har kommit på plats. Foto: Danish Crown

Danish Crown jobbar på att ta fram en ny koncernstrategi, och i samband med det har man beslutat att även byta vd. 

I ett pressmeddelande tackar ordförande Asger Krogsgaard nuvarande vd Jais Valeur för ett väl genomfört arbete under nästan nio år. Samtidigt påtalar han att koncernens konkurrenskraft behöver förbättras i syfte att kunna avräkna sina leverantörer högre, och att man därför är på jakt efter någon som kan verkställa den kommande strategin med kraft. 

– Tidigare i år informerade jag Danish Crown om att jag inte ser mig själv som långsiktig vd för företaget. Det är därför logiskt för mig att styrelsen vill föra denna process framåt och blicka längre fram, så att bolaget kan möta en ny strategi med ett långsiktigt förtydligande gällande högsta ledningen. Vi har flyttat Danish Crown långt under de år jag varit med, men det finns fortfarande en enorm och dessutom megaspännande uppgift de kommande åren. Det kommer att kräva en massiv och ihärdig insats från högsta ledningen. Nu vill jag fokusera på att hantera Danish Crown under den kommande perioden, så att vi kan skapa de bästa förutsättningarna för min ersättare. För Danish Crown är ett fantastiskt företag med engagerade medarbetare och fortfarande stora möjligheter, säger Jais Valeur.

Gjort enorm insats

Enligt Asger Krogsgaard säger att Jais gjort en enorm insats för Danish Crown under de nästan nio åren som vd för företaget.

– Under hans ledning har det skett en betydande utveckling och professionalisering av gruppen. Det säger också allt om Jais känsla av dedikation till Danish Crown att han har gått med på att stanna för att säkerställa ett oavbrutet ledningsfokus i organisationen tills hans ersättare är redo att ta över. Det har jag stor respekt för, säger Asger Krogsgaard.

Jais Valeur, som tidigare jobbade inom Arla, blir kvar på Danish Crown till ersättare hittats. 

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 03 juni 2024

Senaste