KLS framtidssäkrar sin anläggning i Dalsjöfors
Optimerad kapacitet och leveranssäkerhet samt bättre arbetsmiljö och brandskydd är vad KLS vill uppnå, när de nu investerar 152 miljoner kronor i Dalsjöfors.
I KLS anläggning i Dalsjöfors bedriver företaget slakt, styckning samt beredning, förädling och paketering av kött. Med hjälp av 152 miljoner kronor och byggföretaget RO-gruppen ska anläggningen nu rustas upp och byggas ut.
– Det här är en investering för att framtidssäkra vår produktion i Dalsjöfors. Vi gör denna investering för att trygga svensk primärproduktion i området och stärka konkurrenskraften för svensk animalieproduktion som helhet, säger Viktor Tornberg, vd på KLS, i ett pressmeddelande.
Stärker effektiviteten
Upprustningen av befintliga lokaler innebär att brandsäkerheten kommer att förbättras, samtidigt som det blir nya personalutrymmen och mer plats för lager.
Utbyggnaden sker för att kunna öka beredning, expedition och personalytor samt ge möjlighet för automation. Projektet förväntas öka förädlingskapaciteten med ungefär 30 procent och KLS kommunikationsavdelning berättar i ett mejl att företaget redan har viss kapacitet för att öka sina volymer i slakt och styckning. Flödena och därmed arbetsmiljön i produktionen kommer att förbättras.
– Tack vare denna satsning kommer vi stärka effektiviteten i Dalsjöfors ytterligare. Det är en del av vårt långsiktiga arbete för att förstärka vår position som marknadsledande leverantör av produkter med svenskt kött. Vi är stolta över vår investering, såväl för orten och som en del av den svenska livsmedelsförsörjningen, säger Viktor Tornberg.