Tusentals grisar döda i brand

Det brinner kraftigt i en ett grisstall i Mellerud. Räddningstjänsten är på plats.

En kraftig brand har brutit ut i en ladugård under natten till torsdag. Foto: Rescue Foto

I byggnaden befinner sig mellan 6 000 och 7 000 grisar och räddningstjänsten befarar att ungefär hälften av grisarna dött i branden.

Pontus Olsson är räddningsledare på räddningstjänsten berättar hur de jobbar nu.

Pontus Olsson räddningsledare på plats. Foto: Robert Betzehag/ Rescue Photo.

– Det är en brand som uppstod under natten. Vi var på plats strax innan fyra med vår första enhet och då brann det för fullt i en del av lokalen. Det är oklart var det har startat. Men ungefär halva fastigheten på över 3 000 kvadrat är totalförstörd och har rasat samman, säger han i en intervju med P4 Väst.

Vad som har startat branden är oklart, men räddningstjänsten bedömer att de får vara kvar på plats resten av dagen för att hålla på med bland annat släckningsarbete och bevakning.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 december 2024

Senaste

Veterinärdagar samlar grisexperter i Nässjö varje vår

Varje år i mars samlas Sveriges grisveterinärer i Nässjö för de så kallade Veterinärdagarna – ett samarbete mellan SLU, SVA och Gård & Djurhälsan Gris. Det är ett uppskattat forum där veterinärer får ta del av den senaste forskningen, utbyta erfarenheter och lyssna på intressanta föreläsningar. Ofta bjuds även internationella experter in för att dela med sig av sina kunskaper. Nedan följer referat från några av de föredrag som deltagarna bjöds på i år.

Kommentera

Diffus lösning kring näringsförsörjning i nya kostråd

”Ät gärna kött, men inte så mycket. Ät inte mer än 350 gram rött kött i veckan, tillagad mängd. Det motsvarar 400–500 gram rått kött. Bara en liten del av det bör vara chark. Kött ger bra näring, men att äta mer än vad som rekommenderas är inte bra för hälsan. Svenskt och miljömärkt är bra miljöval.” Så lyder Livsmedelsverkets kostråd som lanserats under våren. Isabel Moretti, vd på Svenskt Kött, kommenterar.

 

Kommentera