Kalender

Läs även kalendern i Grisföretagaren!

Tipsa om evenemang här!

Denna vecka Denna månad Detta år Kommande evenemang

<<   >>  <<  2023 >>
 måntisonstorfrelörsön
40
25
26
27
28
29
30
1
41
2
3
4
5
6
7
8
42
9
10
11
12
13
14
15
43
16
17
18
19
20
21
22
44
23
24
25
26
27
28
29
45
30
31
1
2
3
4
5

tor 05 oktober - tor 05 oktober

Alnarps Grisdag

torsdag 5 oktober

Temat för dagen är framtidens grisuppfödning.

tor 05 oktober - tor 05 oktober

Skifta Rikt - Ledarskap & Ägarskiften

torsdag 5 oktober

Skifta Rikt - Ledarskap & Ägarskiften, Digitalt program, kostnadsfritt

tis 10 oktober - tis 10 oktober
tor 12 oktober - tor 12 oktober
tis 24 oktober - tor 26 oktober

Digital smittskyddskurs i två delar.

tisdag 24 oktober

24 och 26 oktober

tis 24 oktober - ons 25 oktober

Grisekongress i Herning.

tisdag 24 oktober

ons 25 oktober - tor 26 oktober

FoU-dagar 2023 - Beredskap och försörjningsförmåga

onsdag 25 oktober

Två dagar med fokus på forskning och utveckling inom ekologisk produktion.

 

Senaste

Veterinärdagar samlar grisexperter i Nässjö varje vår

Varje år i mars samlas Sveriges grisveterinärer i Nässjö för de så kallade Veterinärdagarna – ett samarbete mellan SLU, SVA och Gård & Djurhälsan Gris. Det är ett uppskattat forum där veterinärer får ta del av den senaste forskningen, utbyta erfarenheter och lyssna på intressanta föreläsningar. Ofta bjuds även internationella experter in för att dela med sig av sina kunskaper. Nedan följer referat från några av de föredrag som deltagarna bjöds på i år.

Kommentera

Diffus lösning kring näringsförsörjning i nya kostråd

”Ät gärna kött, men inte så mycket. Ät inte mer än 350 gram rött kött i veckan, tillagad mängd. Det motsvarar 400–500 gram rått kött. Bara en liten del av det bör vara chark. Kött ger bra näring, men att äta mer än vad som rekommenderas är inte bra för hälsan. Svenskt och miljömärkt är bra miljöval.” Så lyder Livsmedelsverkets kostråd som lanserats under våren. Isabel Moretti, vd på Svenskt Kött, kommenterar.

 

Kommentera