Kalender

Läs även kalendern i Grisföretagaren!

Tipsa om evenemang här!

Denna vecka Denna månad Detta år Kommande evenemang

<<   >>  <<  2023 >>
 måntisonstorfrelörsön
45
30
31
1
2
3
4
5
46
6
7
8
9
10
11
12
47
13
14
15
16
17
18
19
48
20
21
22
23
24
25
26
49
27
28
29
30
1
2
3

tis 07 november - tis 07 november
mån 13 november - tor 16 november

Digital smittskyddskurs gris i två delar.

måndag 13 november

13 och 16 november

tis 14 november - tis 14 november

Gräva våtmark

tisdag 14 november

Endagskurs i att anlägga våtmark för maskinentreprenörer, lantbrukare och beställare

tis 28 november - tis 28 november

Grisföretagardagen

tisdag 28 november

LIVE på Elmia.

ons 29 november - tor 30 november
ons 29 november - tor 30 november

 

Senaste

Veterinärdagar samlar grisexperter i Nässjö varje vår

Varje år i mars samlas Sveriges grisveterinärer i Nässjö för de så kallade Veterinärdagarna – ett samarbete mellan SLU, SVA och Gård & Djurhälsan Gris. Det är ett uppskattat forum där veterinärer får ta del av den senaste forskningen, utbyta erfarenheter och lyssna på intressanta föreläsningar. Ofta bjuds även internationella experter in för att dela med sig av sina kunskaper. Nedan följer referat från några av de föredrag som deltagarna bjöds på i år.

Kommentera

Diffus lösning kring näringsförsörjning i nya kostråd

”Ät gärna kött, men inte så mycket. Ät inte mer än 350 gram rött kött i veckan, tillagad mängd. Det motsvarar 400–500 gram rått kött. Bara en liten del av det bör vara chark. Kött ger bra näring, men att äta mer än vad som rekommenderas är inte bra för hälsan. Svenskt och miljömärkt är bra miljöval.” Så lyder Livsmedelsverkets kostråd som lanserats under våren. Isabel Moretti, vd på Svenskt Kött, kommenterar.

 

Kommentera